Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija neznam sto mi je


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rosi

15.05.2012. 18:15

sve se pojavilo ima mozda godinu dana... 10-ak puta na dan iman uzasan svrbež po cijelom tijelu sve me cese poslje mi izbace plikovi.. cak i najmanji dodir mi prouzroci crvenilo redovito mi se svrbez dogada iza tusiranja , bila sam u doktora nije otkrio sto mi je samo sam dobila tablete koje mi privremeno ublaze tu reakciju al se sve vrati na staro .. neznam sto bih molim savijet ..
unaprjed hvala ..

Darko Richter, dr. med.

19.05.2012. 10:20

Kronična fizikalna urtikarija - rekli bismo akvagena, tj. povezana s dodirom vode.
Kloniti se konzervansa u hrani, i trajno uzeti neki antihistaminik, npr. Aerius, Xyzal, ili sl.
Konzultirati dermatolgoa, imate ga i na forumu ovdje.

@ir

08.06.2012. 11:05

Poštovani, ima već 3mjeseca mi je nos začepljen, ne prestajem kihat i stalno mi izbacuje osip po rukama i vratu.. doktorica mi je prepisala tablete-aerius, uzimala sam i allegra i letizen, međutim nista ne pomaze.. molim za savjet.. unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

09.06.2012. 19:05

Mislim da je prvo i osnovno učinti alergološku obradu. Nemam ništa protiv da se ta obrada sastoji samo od kliničke procjene, ali onda ta procjena mora biti točna. A ovako, izgleda da nije, i da bi vam bilo bolje dati napraviti alergol. testiranje, nego gutati tablete, a da ne znate da li imate to za štop su one indicirane.

Tea1992

24.06.2012. 15:30

Pozdrav doktore! happy
Prije nekoliko tjedana, pocela me koza ruku jako svrbjeti... Navecer, poslije vecere su mi izasli okrugli plikovi, kao od uboda komaraca, kako na rukama tako i na licu...Mislila sam da je to od jaja, jer sam ih jela tu vecer, ali dermatologica mi je rekla da nije... To se poslije dan-dva povuklo, a kada sam otisla dermatologici vec su bile bijele oljustene fleke.. Ona mi je rekla da je to alergija od sunca, ali ja mislim da nije, jer imam jako taman ten i nikada nisam imala takvih problema... Je li ona u pravu? Sada jos imam te fleke odn. mrlje bijele boje. Na srecu vise se ne ljuste, ali se primjete okom, po rukama (nadlaktici), a i po licu se da primijetiti koja... Sto da radim?

Darko Richter, dr. med.

24.06.2012. 17:15

Iskreno, ne znam.

mia.v

06.08.2012. 22:35

Poštovani,
proslo ljeto dobila sam sat marke nautica i vec nakon prvog nisenja pojavila se alergija na zapescu tocno ispod remena. Osip se pojacava sto se vise to podrucije znoji.
Mislila sam da je od kopce jer mi se takodjer alergija znala pojaviti nakon nosenja odredjene vrste nakita, ali cudno mi je jer je to nehrdjajci celik, remen je od prave koze. U ove 3 godine sam isla 2 puta na test za alergije i oba puta je test bio negativan sto se tice bilo kakvih metala.
Ovo ljeto sam primijetila da se osip pojavio dok sam nosila koznu torbu. Kako sam ju nosila u ruci i na pregibu ruke tamo se pojavio osip. Pa nije valjda da sam alergicna na kozne stvari? Je li to uopce moguce? Jako bi voljena nositi taj sat pa vas molim za savjet. Hvala!

Darko Richter, dr. med.

07.08.2012. 12:25

Prava koža nije prava koža čak i kada je oderana s one životinje za koju piše da joj je pripadala.
Prava koža se zatim štavi i obrađuje na milijun načina, a jedan jest i taj da se umače u razne otopine koje sadrža kovine, pa tako i nikal.
A nikal je jedan od najčešćih haptena (malih alergena) za kontaktni dermatitis.
No, misli da trebate otići do dermatologa, jer je to za njih osnova osnove abecede.