Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija-savet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lav 80

25.06.2011. 04:55

Imam 30.godina i nisam ni na sta alergicna, ali pre dva dana, dobila sam osip po vratu, laktovima - hladnim oblogama je osip nestao. Sutradan se opet pojavio osip, samo sad na stomaku i kolenima -hladnim oblogama na tim mestima je nestao ali na rukama , vratu je ostao i pocela sam da kijam, da mi curi nos i otezano da disem i osecam mucninu. Popila sam Pressing (savet lekara hitne sluzbe) i disanje se normalizovalo ali je osip ostao pa sam se javila lekaru opste prakse sutradan. Opet sam otezano disala pa mi je dala dve inekcije, delovale su( to je bilo pre podne) povukao se i osip. Ali uvece, opet kijam i nos mi curi i malo mi se vraca osip. Javjala mi se alergija samo kada se iznerviram ali dva puta i ne u skorije vreme i ne kao ova, nisam nista novo od namirnica konzumirala.Tako da ne zanam sta da radim? Da li ce proci ili da idem kod lekara?

Darko Richter, dr. med.

25.06.2011. 14:00

Nekoliko set puta bili kod liječnika, dobili nekakvu terapiju, a znate samo da je jedno bio nekakvi Pressing - što ja ne znam što je, iako sumnjam da bi mogao biti neki od antihistaminika. No, od njega sigurn oniset mogli osjetiti olakšanej disanja, osim ako vama otežano disanje nne znači zapušen nos. Na otežano disanje u grudima sigurno ne djeluje. Koje su bile dijagnoze i kako su se zvale injekcije?
Sve ukupno, dojam je da imate nekakve dišen alergije, možda i kožne, da imate alergijski rinitis, a da li imate astmu, ekcem ili urtikariju - to je iz vašeg teksta teško reći.