Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergijski rinitis,terapija i dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nives2010

26.04.2010. 22:37

Poštovani,
Lijepo Vas molim za savjet. Nakon napravljenog citograma nosne sluznice dijagnosticiran mi je alergijski rinitis s terapijom Aerius tablete i Flixonase sprej. Budući da
nisam prestala s dojenjem djeteta, unatoč tomu što će uskoro napuniti 3 godine, ne znam da li smijem uzimati navedeno. Iako već niz godina imam blage tegobe, koje sada mogu povezati s alergijom, nedavno sam dobila i upalu sinusa, učestalo imam krvarenje i sekreciju iz nosa, a i kihanje je sve češće. Osjećam se prilično iznemoglo te pretpostavljam da bi mi terapija došla kao olakšanje, ali ne nauštrb djeteta. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

27.04.2010. 01:50

Ne razumijem pitanje.
Ja ne mogu rješavati kvadraturu kruga: ili je krug, ili kvadrat, a istu površinu ne mogu nikako imati.
Odlučite sami.

nives2010

27.04.2010. 12:25

Poštovani gospodine,
U međuvremenu sam pročitala neke od Vaših odgovora te me ovaj na moje pitanje zapravo upoće nije iznenadio. Poštujem i vjerujem u struku, pa sam ipak očekivala konkretan savjet, a ne filozofsko "nešto". Da- zato što ili ne- zato što i to s medicinskim, a ne geometrijskim pojmovima! Svejedno, hvala.

Darko Richter, dr. med.

27.04.2010. 17:10

Recite vi meni, kakve veze ima Flixonase majke s 3-godišnjim djetetom?
Kada bi iz dojki izlazilo više Flixonase nego što se uštrca u nos, onda bi industrija već odavno unajmljivala dojilje za proizvodnju skupih lijekova.
Nemojte se vi ljutiti, ali, pitanja mogu biti i jako glupa. A ja mislim da je vrijeme da ljudi prestanu biti blesavi i da se pozabave ozbiljnijim stvarima, nego dojenjem djeteta od 3 godine, i brigom o tome ubacuje li mu se majčinim mlijekom nešto toga lijeka. Pa takvo dijete već praktički može dobiti Flixonase, ako mu baš jako treba.