Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


urticaria g.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cinic

08.04.2009. 12:30

hvala na vašem odgovoru,
no temperaturu smo dobili 02.04´09. oko 19.00 koja je došla na 39.3 (oko 21.00 h)zbog koje smo popili lupocet,sutradan ujutro imali smo 37,2 međutim, oko podneva su mu se počelo pojavljivati po tijelu lagani osip,no to jutro nije niti htjeo jesti, da bi za ručak pojeo juhu, i malo piletine ,u hitnu smo došli u 16.03 sa jakim osipom,gdje su nam rekli da je alergijska reakcija ˝vjerojatno ˝na lupocet ali da će se smiriti,i dali nam cefaleksin sirup i rojazol gel,za upaljeno grlo i afte.U 19.00 se vraćamo sa jako crvenim oteklinama po tijelu i jakim svrbežom, te nam dali solu-medrol 30 ml. i klaritin sirup nakon tri sata se smirilo,sutradan ujutro smo otišli kod našeg pedijatra koji je pregledao i rekao da sirup i rojazol gel nisu potrebni jer upaljeno grlo nije i nema afti niti gljivica,u 14.00h opet se počelo pojavljivati te nakon samo dva sata smo bili na istom kao i jučer. hitna, injekcija i klaritin sirup, no ovaj put se je samo malo povuklo no tijekom noći opet poćelo vraćati,da bi ujutro oko 8.00 opet otišli na hitnu gje su nas poslali u bolnicu za Rijeku.
Sada sam vam donekle nadam se uspjela objasniti kako je bilo . te dane nije previšeo jeo ,pogotovo ne hranu koja bi mogla biti alergena, pa vas molim još jednom ako možete reći što napraviti i dali je to moguće kod vas..
hvala

Darko Richter, dr. med.

08.04.2009. 15:55

Nije od Lupoceta.
Odakle nekome ideja da od Lupoceta popijenog u 19 h, idućeg dana u podne izbija osip. Kao tempirana bomba. Tako se sve može sa svim dovesti u vezu. Samo mi nije jasn, zašto se to ne povezuje s mijenama Mjeseca, koje se isto događaju par sati ili par dana prije i poslijed osipa, ili Lupoceta, ili, zašto to nema veze s potresom u L'Aquili? Stvarmo mi nije jasno. Ali ne, baš od Lupoceta, i ni od čega drugoga. Nije kriva niti bolest, niti moje dijete, niti ja, nego, farma industrija i doktor. Oni su. Držte ih!

cinic

08.04.2009. 16:30

dragi doktore, hvala ali nisam ja od onih koji paničare ,,ali niti ona koja je malo priglupa da možda nebi razumjela banalnu stvar.... ali niti vaš odgovor nema neku formu,netražim spas u vama nego možda objašnjenje doktora koji bi trebao uputiti na nešto..... to vi odlučujete ....isto tako možda nekim doktorima ovdje se nije dalo odraditi kako treba svoj posao.... pa je to zavšilo tako

S poštovanjem

Darko Richter, dr. med.

08.04.2009. 21:15

Ma koji je kriterij "odraditi svoj posao kako treba"?
Što se doktorima ne bi dalo?
Nego, vi idete sa svakom crticom na djetetu odmah doktoru. Jer je besplatno. I namećete priču da je uzela Lupocet. I to je kao logično objašnjenje, a potres u L'Aquili ili mjesečeve mijene izazvale bi podsmijeh. A ja vam kažem da je to ista takva besmislica. Samo, jer je to "lijek", jer je to dao doktor, i neka farmaceutska industrija, to je krivac. Moramo se malo zapitati kakvi smo to mi. Pa vam doktor, na vaše inzistiranje i nuđenje odgovora, kaže, da je možda od toga. Kad vi baš tako hoćete. I, jer, u medicini je sve moguće. A što da se doktor opterećuje daljnjim izvedenicama nelogičnih umovanja svojih pacijenata? Nije to matematika.
Ali, ovo jest matematika: nema osipa koji čeka da lijek, od kojeg nastaje, potpuno nestane iz organizma, pa da se onda javi.
I, kada idete doktoru, recite mu što ste sve radili, a ne samo što vi mislite da mora biti krivac za stanje djeteta. Kada bi ljudi išli doktoru s problemom, i kada ne bi a priori pokušavali biti pametniji od tog doktora od kojega očekuju da bude pametniji od njih (ali ne priznaju) onda bi taj doktor imao šansu da primijeni svoje znanje iz struke.

cinic

09.04.2009. 11:40

dragi doktore,....ili ste filozof ...neznam ,ali očito je da niste pročitali da nisam ja ta koja je to rekla,i na svu sreću nisam jedna od onih ˝koja za svaku crticu trčim kod doktora zato što je besplatno˝
Na žalost ..kada sam ja govorila šta smo sve radili, jeli i pili u zadnjih tjedan dana,naravno doktori su odmahivali rukom i rekli... pa dobro mama ne moramo mi znati šta je baš sve jeo...to vam je samo jedna obična alergijica......vi nam recite samo za jučer......
ne napadajte prije nego uopće pitate nešto ,i pitajte vi sebe kakav ste vi to čovjek, prije nego počnete suditi o nekom a niti ga neznate...... stvarate krivu sliku...vi... ne ja .....a ja sam uvijek dobre volje i naravno niti jedan doktor ili filozof mi ga neće pokvariti. isto tako žao mi je da se tako moramo postaviti prema vama jer je očito da vi nama nedozvoljavate da surađujemo.... da bi se otkrilo zbog čega jer u danjašnje vrijeme može biti zbog obične banalne stvari na koju nikada nebi niti pomislio...... no vi i dalje tvrdite da smo mi roditelji ˝neuki˝ i da nam je najlakše prebaciti krivicu na vas ili nekog drugog.....pa dobro jaki ste mi vi doktor koji kaže da trebamo preispitati sebe pa ćete nam ponuditi možda i odgovor..... drage volje ....ja mogu i dalje ,ali vi ste onaj koji ne dozvoljava,NAPADATE i dalje ,budite ono što bi te i trebali biti DOKTOR a ne filozof, pa ću ja vama reći ono što me pitate.da bi mi ponudili možda vaš cijenjeni odgovor.......

Darko Richter, dr. med.

09.04.2009. 19:10

Jesam li 8.4. u 15:55 bio jasan? U prvom retku odgovora stoji:: "Nije od Lupoceta."
Nemam pojma zbog čega niste bili zadovoljni s tako jasnim i glasnim odgovorom.
Sve ostalo produživanje ovog razgovora, kao i to što ste sve od mene pročitali, zasluženo, ili manje zasluženo, ide na vašu dušu.

lux

26.04.2010. 22:35

Boze sacuvaj ovakvih pametnih doktora...
Ne znam stvarno od cega patite...

NUSPOJAVE:
Moguce su alergijske reakcije poput koznog osipa, urtikarije ili svrbeža.

Ovo je bio citat sa uputa sa Lupoceta.

Nije mi jasni zasto mislite da ne morate objasniti nekad svoje stajaliste i zasto bezobrazno komentirate i omalovažavate.
Pretpostavljam da ste i vi roditelj pa shvatite zabrinutost i objasnite ono sto izlozite.
Ponašate se kao obični neandertalac (viđeno kroz više komentara)
Sramite se....

Darko Richter, dr. med.

27.04.2010. 01:50

Odakle vi najedanput?
Evo vam objašnjenja: "...nema osipa koji čeka da lijek, od kojeg nastaje, potpuno nestane iz organizma, pa da se onda javi. ... "
Lijepo to piše u mojem odgovoru, ali, vama je baš do kavge.
Dalje ne kanim s vama produžavati razgovor.