Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


ASTMA


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nesica

24.01.2011. 00:45

Poštovani doktore
Pokušat ću najjednostavnije dati anamnezu djeteta od 9 godina:
mjesec dana kašlje,afebrilna,ne curi nos,ne boli grlo,popila Xorimax dva tjedna nakon čega nema poboljšanja.Nakon toga uveden Pholcodin,no niti tada nema poboljšanja.Tada liječnik obiteljske medicine šalje dijete na ORL gdje postavljaju dijagnozu Bronchitis in obs. i suspektnu alergiju na prašinu te ordiniraju Flixonase sprej 2x1 i Rinolan sirup 2 žlice i šalju dijete na pedijatriju.Na pedijatriji dijagnosticiraju Astmu suspektnu bronhitičnih hropaca te ordiniraju Ventolin inhaler 3x2 potiska,Flixotide inhaler a 125 2x1 potisak,Flixonase spray 1x1 u svaku nosnicu.Preporučili su CRP,KKS,Dunger,IgE ukupni,rtg srca i pluća te nas naručili za 25.1.2011.na kontrolu sa nalazima i testiranje ubodima.
Nalaz KKS i CRP uredan,Dunger 0,6-uredan,a IgE 252,2
Moje dijete se već tri dana davi,plavi,guši.
Upisala sam se na listu čekanja na Srebrnjak e-naručivanjem te očekujem datum(po listi čekanja koju sam vidjela popunjeno je do 6.mjeseca 2011.godine.
Molim Vas da me savjetujete što da radim jer ovoj našoj provinciji mogu prije kupiti križ za dijete nego očekivati pomoć,tj lijek.Što da radim jer dijete ne može pohađati nastavu jer ometa nastavu i učiteljica se boji imati takvo dijete(u potpunosti razumijem učiteljicu),a liječnička terapija je dosje x.
Molim Vas da mi napišete što da radim i kome da se obratim.
Moram napomenuti da je dijete obavilo tonzilektomiju prije godinu i pol sva tri krajnika,zbog problema sa sluhom.Sluh 100%-tan nakon operacije.Dijete nikada nije imalo niti prije,a niti poslije problema sa grloboljom,šmrcanjem,kihanjem i bilo kakvim respraronim smetnjama.
Unaprijed hvala.


Darko Richter, dr. med.

24.01.2011. 11:35

Gledajte, ja ne znam što je djetetu, sve dok mi vi to ne kažete. A vi, u natoč opširnoj pisaniji, ne govorite što je djetetu. Ja vam ovdje neću stavljati riječi u usta. Da bih ja bio siguran da ima astmu,mene zanima što je djetetu, a ne što drugi pričaju da jest. Hropčići nisu NIKAKAV dokaz za astmu. Ima, doduše povišeni ukupni IgE, ali niti to nije dokaz astme, iako ukazuje na sklonost alergiji. No, to može biti i obični alergijski rinitis, bez astme. Guše, se, dava se i kašlju svi kojima je omča oko vrata, zagnjureni su u vodu, ili ime swe steže u grlu, ili se potpuno zatvori nos, a ne znaju otvoriti usta da prodišu. Ima svačega, ali, vi ne vidite svoje dijete, i zato lutate od dra do dra. Odakle da ORL zna za bronhitis, a ima samo ogladalo na čelu?
Zbog svega ovoga, ja vam ne mogu ništa pomoći. Nemam nikakvu predodžbu o čemu se radi. Mogućnosti su: ima rinitis, ima rinosinuitis, ima traheobronhitis, ima astmu, ima alergijski rinotis,ima aspiraciju, itd., itd.
Astma je bolest bronha, bronhi su u grudnom košu. Ako vi vidite samo lice i nos svojeg djeteta, i čujete neki kašalj (usput, svaki živi čovjek na svijetu svaki dan kašlje), onda vaše pitanje nije za internet, već za pregled. Odite svojem liječniku, ili u najbližu bolnicu koja ima pedijatriju u hitnoj službi.

nesica

24.01.2011. 12:30

Molim Vas da se ne ljutite,ali ja sam točno opisala što je mom djetetu tj koje smetnje ima (suhi kašalj koji je toliko jak da dijete bole prsa,sva poplavi itd).Ja sam bila kod obiteljskog lijačnika i pedijatra,ali i dalje mom djetetu nije dobro uz th koju su prepisali,a ja sam napisala što je ordinirano.
Nism Vam mogla bolje napisati anamnezu.Ništa nisam preskočila,a Vi mi napišete da idem liječniku pedijatru koji je pregledao dijete i napisao th koju sam ja Vama napisala.Sada više ništa ne razumijem.Žalosno je što sam zdravstveni radnik sa 15 godišnjim iskustvom i nailazim na takve probleme,što se tek događa laicima?

Darko Richter, dr. med.

24.01.2011. 14:25

Možete doći meni na Rebro ovog četvrtka u 12-13 h (Poliklinika Dječje klinike, ulaz u glavni hitni prijem, zatim odmha lijevo do kraja, pa desno do kraja).