Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Atopijski dermatitis pa urtikarija!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Twinolina

09.03.2010. 23:45

Poštovani dr. Richter! Voljela bih da mi ponovno posvetite malo vremena te me savjetujete odakle početi, odnosno komu bih se trebala obratiti. Naime, moj je sin, jednoipogodišnji blizanac, danas po treći puta u svom životu primio injekciju Solu-Medrola.
Da počnem od početka. Kao novorođenče bio je hospitaliziran radi asiptomatske bakteriurije plus stafilokokni kožni sindrom. S tri mj dg je i atopijski dermatitis koji se manifestirao na licu i vratu. Terapija - 60%-tni afloderm u belobazi p.p. Samo par puta se od tada manifestirao ad, znala sam mu dati Fenistil gtt ponekad. Nikad nije bilo nikakvih problema. Do nedavno. U 11.-om mj uslijed viroze imao je i opstruktivni bronhitis pa je dobio Solu-Medrol i inhalaciju Ventolinom, tu večer i narednu. A sada mu se ponovno pojavio ad na licu i poslijepodne jaka urtikarija na području nadlaktica i podlaktica. Ponovno je dobio Solu-Medrol i sad Rinolan.
Sutra, naravno, idem kod njegove odabrane pedijatrice na dogovor o daljnjem postupanju (ovo je bilo kod dežurnog pedijatra). Pretpostavljam da će me poslati na kakvu alergološku obradu, ali kamo, gdje, komu se obratiti...?
Zahvaljujem unaprijed na vašem odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

10.03.2010. 13:15

Dijete ima atopijski ekcem i astmu. Treba mu alergološka obrada,ali bez Fenistila. Kamo? Tamo kamo vas uputi vaša drica, ili gdje dođete na red. Može biti bilo gdje od Tokija do Patagonije, uglavnom u zavisnosti od toga gdje živite.

Twinolina

10.03.2010. 15:15

Najljepša Vam hvala na odgovoru!
Vidim da sam potpuno previdjela činjenicu da nisam navela mjesto stanovanja - Zagreb. Stoga, ponovit ću pitanje: kamo otići - Srebrnjak, Klaićeva, Rebro? Još jednom hvala. I, da objasnim, ne pitam jer mislim da su negdje "bolji", a drugdje "lošiji", već pretpostavljam da, ovisno o uputnoj dijagnozi, nije svejedno kamo otići. Hvala.

Darko Richter, dr. med.

10.03.2010. 18:55

Po mojem skromnom mišljenju, najbolje je otići k meni, ma gdje bio.

Twinolina

11.03.2010. 10:35

Bili ste iskreni...skromni ili ne, manje je bitno! Sad mi samo recite što da dr napiše na uputnicu pa se vidimo? Kada Vi imate ambulantu i trebam li se naručiti za pregled?
Zahvaljujem!

Darko Richter, dr. med.

11.03.2010. 12:15

Na Rebro. Ambulanta četvrtkom. Nalazi se u prizemlju Hitnog prijema Rebra (ostakljena vrata lijevo nakon prolaza rampe s ulice Kišpatićeve). Narudžbe dnevno od 9-13 h.
Informacije: 01/2367-625; narudžbe izravno na faks 01/2367-626, ili e-mail: predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr, ili osobno na pultu kod sr. Petre.