Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cijepljenje i prehrana alergičara


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vesna pu

04.12.2007. 22:55

Poštovani doktore,
moja djevojčica ima dokazanu alergiju na kravlje mlijeko i jaja (RIST IgE 81.1kU/L; RAST f1 bjelanjak jajeta +2 (2.16 kU/L) i f2 mlijeko +1 (0.62 kU/L) pa me interesira sljedeće:
- na čemu se uzgaja cjepivo protiv hepatitisa B i smijem li joj i trebam li joj već sada dati?
- gore navedeni nalazi su zadnji, prilikom dijagnosticiranja RAST na mlijeko je bio 13.5 kU/L, a na jaje 2.0kU/L, alergiju na jaje je razvila preko moga mlijeka, a na mlijeko nakon konzumiranja mliječnih formula, RAST na jaje je padao i kada je bio 0.80kU/L dala sam joj da proba proizvod koji je u sebi imao jaje (knedlu sa šljivama), nakon toga RAST na jaje je ''skočio'' na 2.16 kU/L, proizvode sa mlijekom od dijagnosticiranja nikada nije probala. Neki liječnici tvrde da treba djetetu postepeno uvoditi alergene i tako privikavati organizam na njih. Uz dužno poštovanje prema liječničkoj praksi, ja kao medicinski laik i majka alergičnog djeteta smatram da je to neispravno i čekam da RAST usljed nekonzumiranja alergena padne ispod 0.35 0kU/L. Lijepo vas molim da mi kažete je li možda moj stav neispravan.
Unaprijed hvala uz srdačan pozdrav,
vesna

Darko Richter, dr. med.

05.12.2007. 00:20

Ispravan je.

Darko Richter, dr. med.

05.12.2007. 00:20

Engerix se ne proizvodi ni na kakvoj podlozi, to je cjepivo dobiveno molekulskim inženjeringom na mikroorganizmima. Na jajima se proizvode komponente parotitisa i u nekim cjepiviam morbila iz kombinacije MPR, te cjepivo protiv gripe.