Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


intolerancija na hranu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nis

20.07.2016. 10:15

Poštovani, već od početka godine imam probavne tegobe i naduta sam. Želim napraviti test intolerancije na određene namirnice jer sam primjetila da mi određene namirnice škode. U poliklinici su mi ponudili i test preko kose. Pa me zanima da li je taj test pouzdan ili je bolji onaj iz krvi? Unaprijed Vam zahvaljujem!

Darko Richter, dr. med.

20.07.2016. 22:55

Testovi intolerancije na nešto / bilo što, ne postoje. Postoje pretrage na intoleranciju specifičnih tvari, ali to se radi jedno po jedno, prema kliničkoj indikaciji. Nemam pojma što se to radi iz kose.

oni

10.09.2016. 12:50

Poštovani,

od početka tjedna imam čudne mučnine. Do sada nisam nikad bila alergična na išta, osim blago na pelud te intolerancija prema laktozi. Nisam ništa posebno novo konzumirala. Svako jutro uzmm kakao uz doručak ili pojedem pahuljice. Konzumirala sam čokoladne kekse i čokoladu. Od čokolade sam osjećala grčeve te mi se mučnina ponovo vratila. Otprilike sam znala da bi to moglo biti zbog laktoze, ali opet sam sumnjala da nije kakao razlog svemu. Danas sam popila obični jogurt i mučnina me opet počela mučiti. Da li je moguće da sam s vremenom razvilu jaču alergiju na mlijeko imliječne proizvode?

Darko Richter, dr. med.

11.09.2016. 03:05

Nije moguće to s alergijom, ali, menitakođer izgleda nemogućim da netko, tko zna da ima intoleranciju laktoze, konzumira mliječne proizvode, i tegobe koje onda iam, a tipične su, pokušava pripisati karcinomu, alergiji, reumi ili političkoj situaciji.