Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


iznenadno i kratkotrajno crvenilo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vlatkus

18.10.2012. 12:05

Poštovani, imam 36 godina. Zadnjih nekoliko dana javlja mi se iznenadno crvenilo, najčešće na laktovima, a ponekad na licu, zapešćima ruku i koljenima. To osjetim kao navalu vrućine. Područje je potpuno crveno i vruće. Ako je malog obima povlači se kroz nekoliko minuta, a ako je većeg potraje nešto dulje, i do sat vremena. Javlja se gotovo uvijek u jutarnjem periodu od 9-11.
Prije 3 godine ustanovljena mi je intolerancija na pšenično brašno, kravlje mlijeko, bjelanjak i još neke ostale namirnice. Simptomi koji su se tada javljali (rane na sluznici-ustima i na genitalijama) su se potpuno povukli nakon izbacivanja svih namirnica iz prehrane. Sada ponekad pojedem nešto što sadrži malo navedenih sastojaka, ali obično bi samo povremeno osjetila lagani svrab koji bi ponovo nestao kada bi pazila na prehranu. U zadnje vrijeme nisam bitno promjenila prehranu osim što sam počela uzimati B vitanin (Kal) i magnezij (Natural Wealth), koje najčešće uzimam nakon doručka pa sam mislila da možda ima veze s pojavom simtoma upravo u periodu iza toga. Planiram prestati uzimati ove vitamine i ponovo početi paziti na unos namirnica, ali me zanima da li moji simptomi mogu upućivati na još neke tegobe. Hvala i srdačan pozdrav,

Darko Richter, dr. med.

18.10.2012. 22:40

Liči na neku vrstu kronične recidivantne urtikarije, no može biti i reumatskog uzorka. Preporuio ibh vam kozultaciju s internistom-imunologom. Ja najviše volim kolege sa Sv. Duha, jer se bave ne samo reumatologijom, već i alergologijom, i to im daje jednu sveobuhvatnost koja je katkada potrebna da se stvari dobro razluče.