Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kuterid ili ne?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tdragana

28.09.2008. 22:40

Poštovani doktore, moj problem bi bio sljedeći: na kažiprstu lijeve i palcu desne ruke, kao i područiju oko ta dva prsta prvo mi se pojave sitni mjehurići ispunjeni prozirnom tečnošću koji su u ravni sa kožom i nekoliko većih, ispupčenih, koji su nekad ispunjeni prozirnom ili bjeličastom tekućinom. U toj fazi jako svrbe a zatim popucaju, koža postane suva i počinje da puca, otvaraju se ranice iz kojih curi krv. Kad koža počinje da se podmlađuje ponovo se počinju pojavljivati mjehurići i opet sve nanovo. Moja doktorica kaže da je to alergija na kućnu hemiju, da nosim rukavice i mažem kuterid kremom, ali ne dugo. Ja poštujem svajet, nosim rukavice ali to neprestano traje unazad 7-8 mjeseci non-stop. Ja znam da vi ne možete davati dijagnoze preko Interneta ali me zanima koliko dugo i često se smije mazati kuterid i da li bi mogla probati neku drugu kremu, jer ovako više ne ide? Napomenula bih da imam hipotireozu, pijem tivoral 1*50g, i primjetila sam da mi se stanje sa rukama izuzetno pogorša u periodu kada imam mjesečnicu.

Darko Richter, dr. med.

29.09.2008. 12:35

Osnovno je pitanje pomaže li vam Kuterid, ili ne. Ako pomaćže, mažite što manje, a da vam pomaže, a ako ne pomaže, čemu pitanje?

tdragana

29.09.2008. 16:40

Pomaze, ali ne rjesava problem. Svakih par dana izlaze novi mjehurici i tako u krug. Trebala bih ga mazati svakodnevno, bar po dva puta a mislim da bas toliko i ne smijem (mjesecima), zato sam mislila na neku alternativu. Da li na pogorsanje alergije moze utjecati stanje hormona?

Darko Richter, dr. med.

29.09.2008. 18:15

Ja uopće nisam siguran da je to neka alergija. Čak, skoro sam siguran da nije, bar ne u nom smislu u kojem na alergiju misli 99,9% ljudi.. Trebalo bi otići do dermatologa, ili njega pitati preko ovog foruma. Možda je neka tzv. "id" reakcija, ili kontaktni dermatitis (tj jes oblik alegije, ali ne onaj na koji vjerojatn mislite). Dakle, najvažnije je da ne mislite da znate što je to, već da najprije dobijete odgovor na ptianje: koja je dijagnoza?