Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Odsjek za imunologiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

josipa_1989

08.09.2011. 14:35

Poštovani,

početkom 3. mjeseca 2011. "napao" me svrbež koji nisam mogla kontrolirati.
Svrbež je bio na rukama malo ispod nadlaktice, prešao je na stražnji dio vrata i gornji dio leđa, te postepeno prešao u kosu...
Otvarale su mi se ugnojene kraste koje su me neprestano svrbile.. Nakon nekog vremena svrbež se s nekih mjesta povukao, ali je isto tako na nekim mjestima ostao, a na nekim novim mjestima se pojavio.. Proširio se na prepone, ispod pazuha, ispod donjeg stomaka (iznad spolnog organa). Na mjestima gdje su se kraste povukle ostali su mi tamni ožiljci..
U početku je sve izgledalo kao da ponovno imam vodene kozice, mazala sam se tekućim puderom misleći da će mi se kraste osušiti..
Bila sam na hitnoj gdje su mi dali inekciju za alergije, ali ni to mi nije pomoglo.. U 5.mjesecu otišla sam vaditi krv i te nalaze sam čekala do sada, do 9.mj.. U međuvremenu sam dobila tablete Claritin i Control, to mi nije pomagalo.. U 7. mj bila sam na moru i jedan dio tih krasta se povukao, jer sam koristila kremu Elocom..
Međutim ja i dalje imam taj užasan svrbež, nove ugnojene rane. Na vratu mi se otvorila tvrda kvrga koja je bila puna gnoja, ma katastrofa..
Toliko sam rastrešena i ne znam što više napraviti.. Čitam sve ove forume, tražim po internetu, ali ne pronalazim ništa slično ovome..
Preko ovih vrućina taj svrbež po koži je tako "divljao", iz rana mi izlazi žuta tekućina, bijeli gnoj, krv..
Stalno sam u strahu da mi se ne proširi i na lice, koža mi izgleda užasno..
Danas sam dobila svoje nalaze krvi i nitko mi od doktora nije htio objasniti šta nije u redu sa mnom, (jer inače sam student u grdau u kojem nemam svog lječnika) pa bi Vas zamolila da mi objasnite malo nalaz.

PROTEINI (SERUM) -> Imunofiksacijska elektroforeza proteina seruma - nisu prisutni monoklonski proteini

SEROLOGIJA AUTOIMUNIH BOLESTI:
ANF- GRANIČAN
ANF titar 1:100
REF. interval: titar< 1:100 negativan, titar 1: 100 graničan, titar 1:320 slabo pozitivan (+), titar 1: 1000 pozitivan (++), titar 1: 3200 jako pozitivan (+++)
ANF tip fluorescencije HOMOGENA

Elektroforeza proteina seruma- agaroza gel (izdvojila sam one najkritičnije sa dijagrama)
Ukupni proteini: 76.6 g/l A/G : 2.16
Albumin 68.4 %, 52.4 g/l
Beta 11%, 8.4 g/l

Unaprijed hvala i lijep pozdrav

Darko Richter, dr. med.

08.09.2011. 22:15

Mene čudi da to ne pitate kod dermatologa, ili mi prešućujete da imate dermatologa.
Meni ovo izgleda kao akutna generalizirana egzantematozna pustuloza, koja je obično posljedica uzimanja nekog lijeka, kojeg vi osobito volite.

josipa_1989

11.09.2011. 21:45

Poštovani,

nemam Vam što tajiti, jer nebi Vas tražila za pomoć.
Nemam svog dermatologa i nikad ga nisam imala, jer nikad nisam imala problema sa kožom. (osim kao djete sa vodenim kozicama.)
Nakon što mi se "ovo" pojavilo na koži bila sam kod dermatologa ali "preko veze". On mi je samo dao uputnicu za vađenje krvi.
Isto tako, nikad nisam bila alergična na nijedan lijek. Nema lijeka koji ja volim. Baš naprotiv, izbjegavam ih već dug niz godina.
Ako bi ikada imala glavobolju ili slično, smatrala sam da ta bol može proći i bez lijeka samo uz dobru volju, što mi je i uspjevalo.
Prije nego sam počela piti Claritine i Control, prošle godine u ovo vrijeme koristila sam na lječnički recept Voltaren, jer me
boljelo srce mjesec dana, navodno od stresa, kako su mi doktori rekli. Tad sam naglo izgubila 10 kilograma.

Nakon što sam se javila Vama, otišla sam kod dežurnog lječnika u bolnicu opće prakse da mi pročita nalaz.
Pošto se na nalazu nalazi oznaka 808H, rekla mi je da je to znak da posjedujem neku vrstu alergije.
Ne zna kakvu, jer može biti na hranu, deterdžente ili čak da mi se organizam bori protiv nečega, pa radi sam protiv sebe- na taj način
da mi se izbacuje takva reakcija na koži.
Dala mi je tablete Telfast. Pijem ih 3 dana, ali moja koža je i dalje ista i uz to su mi se pojavile nenormalne glavobolje.

Inače, u obitelji ne postoji nitko tko je alergičan na bilo šta. Starija sestra od rođenja je slabije razvijena, ima problema sa dijabetesom i
štitnjačom, ali ona redovno posjećuje svog lječnika u Zagrebu, isto tako i tata je dobio dijabetes prošle godine. Smatram da to nema veze
sa mnom. Jedini put kad sam bila teže bolesna bilo je prije 8 godina kad sam bila anoreksična. Sumnjam da bi sada imala nekih
problema zbog toga. Istina je da premalo spavam, da pušim cigarete i pijem neograničenu količinu kave, al uz to sam sportaš.

Lijep pozdrav

Darko Richter, dr. med.

12.09.2011. 16:40

Ne znam odakle mišljenej da se radi o alergiji, a u nalazima nema niti jednog iz područja alergologije.
Međutim, lijepo sam vam rekao svoju impresiju, na temeljvu vašeg opisa "akutna generalizirana egzantematozna pustuloza", pa ne bi bilo loše da se odputite do dermatologa. Ako još nise usklikali par karakterističnih slika svojega osipa, učinite to što prije, jer na neviđeno će i dermatologu biti jako teško pogađati.

josipa_1989

13.09.2011. 00:20

Sad mi samo ukratko objasnite što je to: akutna generalizirana egzantematozna pustuloza..?

Darko Richter, dr. med.

13.09.2011. 08:10

Akutna generalizirana egzantematoznapustuloza je acute generalized exanthematous pustulosis.

Persida

12.03.2014. 21:55

Da, znam da je prošlo dosta vremena, ali jednostavno ne mogu prešutjeti o svojem zgražanju na doktorove odgovore ovdje. Čitam i ne mogu vjerovati. Pa pročitam još jednom, jer naravno pomislim da sam nešto pogrešno shvatila. Ali ne.
Gospodine Richter, možda da se javite kojem svojem kolegi u Kišpatićevoj radi obuzdavanja bijesa, liječenja kompleksa i tome slično? Ovakvi ogavni odgovori ne priliče nikome, a pogotovo ne u ovoj situaciji i na forumu ove vrste. Eventualno u kakvoj birtiji u tipu "Zadnja šansa" nakon litre Badelovog Brandija.

Darko Richter, dr. med.

13.03.2014. 13:45

Ne vidim ništa ogavno u tim odgovorima, niti je to tako doživjela osoba s kojom sam komunicirao.
Ja ne znam odakle vama taj bijes i izljevi gađenja, uz osobne uvrede. Barem se toga okanite, ne koristi, a moglo bi štetiti.

plavi cuperak

15.04.2014. 20:40

Postovani.
Par godina imam problem sa alergijom na hranu.iz krvnih testova potvrdjena mi je alergija na bjelo brasno,bjelanjak jajeta,soju,kikiriki,ribu,mljeko,zatim iz prick testa sam alergicna na voce2. Te konzervansi i aditivi
moji simptomi su kasalj i crvenilo u podrucju prsa te na zglobovima saka i vodeni plihovi.crvenilo mi nestane kroz sat dva.dijagnoza mi je idiopatska urtikarija.terapija mi je claritin i montelukas.od hrane jako malo stvari smjem jest a da budem iskrena ni sama neznam sta smjem jest nit me je ko uputio kako dalje se postavit prema tom




.

Darko Richter, dr. med.

16.04.2014. 00:50

Ako imate sve te pob rojane alergije, onda nemate idiopatsku, već alergijsku urtikariju.
Mislim da vam treba jedan dobar pregled alergologa koji se razumije u svoj posao.