Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Osvrt na emisiju Normalan život


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ValBer

29.01.2011. 13:45

Cijenjeni dr Richter,

zaista sam se našla u nedoumici danas kad sam pogledala emisiju u kojoj ste bili gost. Moj sin će sljedeći mjesec navršiti 2 godine. U proteklih godinu dana otkako je krenuo u vrtić pokrenula se i lavina bolesti kod njega: bronhitis 4 puta, laringitis 2 x (s tim da je učestalo na Fenistilu jer često promuklo kašlje), u posljednjih mjesec dana 2x upala krajnika, 1x gnojna angina. Tražila sam uputnicu za Srebrnjak, još se nismo uspjeli naručiti, jer oni nešto mjenjaju sustav naručivanja. Zanima me Vaša preporuka kakve pretrage bi valjalo napraviti. Mi imamo uputnicu za alergološku ambulantu (kompletan pregled i mišljenje). Ja radim upravo ono što ste danas rekli da je pogrešno, nema što mu ne dajem, zeleni med, čaj od travara protiv bronhitisa, biljni sirupi iz ljekarni ovisno o vrsti kašlja, bisolex kapi, špricam učestalo nos (fiziološka u kombinaciji s morskom vodom ili ako je teže začepljen Operil P). Trenutno sam mu počela davati i kobilje mlijeko u manjim dozama. Pa bih molila Vaš osvrt i na ovo što sam napisala da primjenjujem.

Darko Richter, dr. med.

29.01.2011. 16:10

Sve što ste naveli, osim Operila, ili je beskorisno (manjim dijelom) ili štetno (većim dijelom). Operil mu možete dati 2-3 dana prije spavanja da mu se otvori nos. I ništa od ostalih navedenih mjera.
Ako se ne možete ubrzo naručiti drugdje, onda možete doći meni sljedeći četvrtak u9 oko 9-9:30 h u Polikliniku dječje klinike na Rebru, Hitni prijem, lijevo do kraja, pa desno do kraja. Možete mi se javiti na bibice@live.com, da potvrdite dolazak.