Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


spalmotil


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aidas

08.11.2008. 15:55

Postovani Dr.Richter
Najljepse Vam zahvaljujem na odgovor
Izvinjavam se posto nisam bila detalnija. Moje djete ima 4 i po godina . Ima alergiju na pelud trava, pelud stabala, pelud korova i posebno na alternariu alternata . U vrjeme proljeca uzima flixotide 125 X2 a momentalno u ovo vrijem uzima 125 X1.
Flixotide dajem mu sa pumpicom GlaxoSmith proizvodnje a inace sam kupila i ventolin inhaler 100mcg da ga imam prisebi , ali posto se doktor smejao samnom sto sam kupila ventolin bez prepisa lekara nisam mogla saznati kad i kako upotrebiti to i u kojoj mcg.
I Pristini mozete naci samo lek pod imenon - spalmotil (salbutamol) proizvod galenike i tako navikla na taj izrazaj.
Molim vas doktore koliko mcg flixotida da dam djetetu kad nema napada .
Rado bi moje djete dovela do vas, molim vas doktore dajtem mi neke detalje kako mogu kontaktirat Svama posto zivim u Pristini a ne znam skoro nista o Zagrebackom klinickom centru .
Unaprjed Zahvalna

Darko Richter, dr. med.

08.11.2008. 18:25

Ja bih dao Flixotide 125, 2×1, tj. 1 potisak ujutro, 1 uvečer, ali OBAVEZNO na BABYHALER ili VOLUMATIC.
Ako je Spalmotil isto što i Ventolin, onda je postupak isti kao i s Ventolinom. Svi salbutamolski pripravci na svijetu imaju 100 mcg po potisku, pa vjerojem da je to slučaj i sa Spalmotilom, te vrijedi prerporuka doziranja kao za Ventolin.
Preporučio bih vam da se interesirate u Poliklinici Alergovita, Tomislavov trg 21 u Zagrebu, najuži centar. Web adresa: www.alergovita.hr.
Mislim da ću uskoro početi i sam tamo raditi, a s direktoricom te poliklinike veže me dugogodišnje stručno i kolegijalno zajedništvo ta vam je mogu samo preporučiti. Dok vi stignete do Zagreba, mislim da ću se već i ja tamo nalaziti.

Darko Richter, dr. med.

10.04.2010. 03:15

Ja bih rekao da je dijete s 4 mj. imalo bronhilolitis, koji, kako dođe, tako i prođe, i nije mi jasno zbog čega se vještački produžuje njegov status pacijenta.