Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


test za alergiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

designerlejla

13.01.2012. 21:05

Postovani,

Prosli mjesec sam dobila alergiju koja nikako ne prestaje-prvo se pojavi crvenilo na kozi, onda se prosiri i otekne. Imala sam otekline po licu, rukama, nogama. Lijecnik mi je dao Letizen tablete, ali ne pomazu- nista se ne smiruje...Vec nekoliko dana jedem samo palentu, juce mi je bilo bolje, ali se danas ponovo pogorsalo.
Moje pitanje je da li postoji neki test za alergije koji ce odrediti na sto sam tocno alergicna- ali uzeti u obzir moje stanje- da mi alergija nikako ne prolazi? Bojim se da ce me ubiti ova alergija- strah me i zaspati nocu...U panici sam...
Hvala Vam unaprijed,

Layla

Darko Richter, dr. med.

13.01.2012. 21:55

Prvo, ne znam zašto bi ovo obavezno morala biti baš alergija, i ništa drugo. Međutim, alergološku obradu je relativno jajjednostavnije napraviti, i zato se s time i počinje. Pa, počnite. Međutim, neće to biti nikakva hrana, i zaman vam palenta. Ja bih se posvetio posve normalnoj ishrani, svaki dan pio antihistaminik,npr. taj isti Letizen, i na kraju se naručio na aelrgološki pregled i obradu. Za to će trebati prekid antihistaminika najmanje 2 tjedna do testiranja (ako je kožno).

designerlejla

13.01.2012. 23:55

Hvala Vam na brzom odgovoru! Bila sam na pregledu kod 4 lijecnika i svi su potvrdili da se radi o alergiji. Mene najvise muci sto mjesec dana nikako ne prolazi (a uzimala sam Letizen)... Imam jos jedno pitanje: sto ako mi ne prodje alergija- to znaci da se ne mogu testirati? Ili postoji test za alergije koji mi sada moze pokazti na sto sam alergicna?

Hvala unaprijed,
Layla

Darko Richter, dr. med.

16.01.2012. 10:50

Alergološka se obrada može učiniti i iz krvi za što nije potrebno obustaviti letizen.

designerlejla

17.02.2012. 00:35

Postovani,
Zelim Vam se zahvaliti na prethodnim odgovorima i molim Vas da mi date savjet...U medjuvremenu sam obavila niz pretraga (osim pretrage IgE-jer je nisu imali i ne zna se kada ce dobiti i testa za alergiju iz krvi- koji na mogu ovdje obaviti-jer ga nikada nisu ni imali)...svi ostali nalazi su u redu...doktor mi je propisao dijetu (palenta, riza, tjestenina i caj. Sve do juce sam se pridrzavala dijete (skoro mjesec dana), a po preporuci doktora da postepeno uvodim po jednu namirnicu i vidim da li ce mi stetiti- sinoc sam pojela luk i jutros mi se stanje pogorsalo (pojavile se otekline, crvenilo, oko mi je nateceno)...
Prije toga bolest se smanjivala iz dana u dan (lijekove sam prestala uzimati, jer mi je od njih samo gore)...

Napominjem da je uzrok urtikarije- kemikalija s kojom sam dosla u kontakt preko koze prije 2 mjeseca i od tada sam se razboljela...Iako je cudno sto u gradu gdje zivim ove zime ima dosta oboljelih od iste bolesti kao i ja (industrijski je grad, TE i veoma je zagadjeno)...
...
Moje pitanje je: da li postoji sansa za moje izljecenje? Jer ako postoji onda cu doci u Zagreb na pretrage (kojih ovdje nema)...
Hvala Vam puno!

Darko Richter, dr. med.

17.02.2012. 21:05

Ako postoji stvarna preosjetljivost, onda je "izlječenje" u tome da se prekine izlaganje toj tvari. To je jedina mogućnost.
Testiranja kojima se ustanovljava na što ste preosjetljivi vrše se u Klinici za kožne i spolne bolesti na Šalati u Zagrebu, te u Institutu za medicinska istraživanja u Zagrebu.