Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 930 | Broj poruka: 5368

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


tumačenje nalaza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tetaroda

04.07.2011. 16:20

lijep pozdrav od jedne mame i primalje! Drago mi je što sam otkrila ovu stranicu jer sam već uvelike našla vrlo korisnih informacija i tema.
Stoga iskrene pohvale svima koji dijele savjete!
Naime imam sina (6god) koji je trenutno u obradi zbog kašlja, učestalih i recidivirajućih pneumonija, katkad bakterijskog katkad virusnog uzroka.. uglavnom , najčešće nije dokraja izliječen iako si to izrazito jaki antibiotici tipa Ketocef, Sumamed, Cefixim,Fromilid, ..i da ne nabrajam.. naravno uz njih idu inhalacije i naravno Flixotid,Ventolin...
Uglavnom, gomila toga u jednoj godini dok nisam odlučila stati na kraj tomu.
Kako rekoh, krenuli smo s obradom na početku na Srebrnjaku, koja je većim dijelom uredna, (laboratorijske krvne, ) PH-metrija je negativna iako su mu na Bronhoskopiji u matrijalu nađene nakupine alveolarnih makrofaga i pjenušavih faga, i umjerena hiperemija pluća.
kKloridi u znoju su u vrijednosti 40, sto me zbunjuje, jer mij e rečeno da je uredan nalaz ali da ga ipak ponovimo (jer moze biti i bolji??) sto je i prvo pitanje mog posta,
**********imam li razloga za brigu, kod tih klorida??

U međuvremenu čekamo red za Metakulinski test, i nalaze koji su sam slala uz seruma na Rebro, (17.6) a radi se o supklase imunoglobulina te izohematoglutinina.
Dio nalaza je gotov, što je ustvari i dio mog drugog pitanja, jer nalaze baš nista ne razumijem, iako radim u rodilištu,, sram me reći ali potpuno mi je nepoznato detaljnjije objašnjenje pretrage Stoga Vas molim da mi pomognete rastumačiti nalaz, jer gledam a zaista ne znam na čemu smo.Ostatak nalaza čekamo navodno čak u rujnu sad
vrijednosti su ovakve:

titar izohematoglutinina u serumu djeteta (aglutinacija u epruveti):

anti-A IgM 16 (score 42)
anti-A IgG 32 (score 42)

anti-B IgM 16 (score 41)
anti-B IgG 16 (score 36)

od srca se unaprijed zahvaljujem, te nestrpljivo čekam Vašu pomoć!!!

S štovanjem mama Josipa!

Darko Richter, dr. med.

05.07.2011. 09:50

Kloridi u znoju trebali bi biti ispod 40 mmol/L, da budu jasno uredni. 40-60 mmol/L je neki međunalaz, a 60 i više je jasna patologija.
Što se tiče izohemaglutinina, oni su, za 6-godišnje dijete, manji no što bi mogli biti.
No, da li je to dokaz imunodeficijencije, ovisi o doktoru koji ih je dao određivati.

tetaroda

05.07.2011. 10:45

puno hvala na Vašem odgovoru, ipak mi je malo lakše. Lp ! happy