Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


urticaria acute


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Aidocka2000

03.07.2011. 14:01

Poštovani,
djevojčica od 4,5 godine već 7 dana povraća i ima povišenu tjelesnu temperaturu do 37,5 i to pretežno u noćnim satima. nakon 4 -og dana povraćanja na tijelu su se pojavili plikovi i crvenilo prvo u predjelu donjeg trbuha i genitalija, a nakon toga se proširilo na oči. Dijete je oteklo i hitno su joj dali injekciju Dexometazona i 1 kk sirupa Flonidan. Nakon cca 36 sati od prijema injekcije u toku noći dijete je potpuno oteklo i po cijelom tijelu je bila u plikovima, te su joj dali i drugu dozu Dexometazona i alergija se povukla u toku 1h. Urađena je i laboratorija WBC 7,6; Grn 5,6; CRP 5,9.
Tokom detaljnog pregleda djeteta je i urađen eho abdomena na kojem su vidljive postuplane promjene apendicita sa hroničnim promjenama.
Zanima me da li urticaria ima veze sa postavljenom dijagnozom te koliko dugo urticaria može se manifestovati sa plikovima obzirom da je max doza 5 ampula? da li postoji neki način da se utvrdi šta izbacuje na tijelu?

Darko Richter, dr. med.

03.07.2011. 23:45

U rukama ste tamo nekih doktora, koji neka riješe vaša pitanja. Niti to mora biti urtikarija, niti znam što je to nešto ograničeno na 5 ampula, niti ste napisali dijagnozu s kojom je primao injekcije, sirup i ultrazvuk trbuha, itd., itd. Ne mogu ja rješavati probleme na neviđeno, a vi nemate pojma niti kako da prezentirate problem. Ako znate formulirati pitanje, formulirajte, ali, nemojte meni nabacivati bilo kako što vam padne na pamet, pa da onda očekujete neki suvisli odgovor.