Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Virusi ili alergijski rinitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vivoda407

26.02.2012. 19:30

Dobra večer doktore. Znam da ćete mi sigurno nešto odbrusit, ali vrijedi pokušati. Sin mi je dvije protekle zime (1 mj do 5 mj) pio singulair i aerius radi kašlja, ( tzv. alergijski rinitis, tako rekao pulomolog) suhi dosadni naporan kašalj, koji se s tom terapijom smirio, bio je neprimjetan. Sada je opet počeo kašlja, pedijatar je opet uveo navedeno, i sada je već sedmi dan da to pije, treći dan je bilo malo bolje, ali danas, sedmi dan, i jučer, kašlje i kašlje, suho suho i suho. Kašlje i dok jede, dok pije, dok sjedi, ma non stop. Sada je moje pitanje, dali su ti lijekovi već trebali početi dijelovati i dali se to već trebalo smirivat, ili se pak radi o nekom virusu koji očito ne reagira na lijekove. Početak drugog mjeseca se prehladio, (ide u vrtić, od 9 mj i bio je non stop zdrav) i prvo je kašljao zrelo, iskašljavao je, a nakon toga se nastavio suhi kašalj koji je svaki dan sve gori i gori. Hvala!

Darko Richter, dr. med.

27.02.2012. 21:40

Singulair nije nikakvi lije za kašalj, već prvenstveno preventivni lijek za tegobe astme i eventualno virusno induciranih bronhoopstrukcija. Tako da cijela priča ne vrijedi ništa, ako se ne zna dijagnoza. Ako kašlje zbog nekakve prehlade, ili zato jer deda i tata + mama puše cijeli dan, ili zato jer mu se zapikla riblja koščica u ždrijelo, onda od Singulaira ništa.

rebit1978

14.03.2012. 10:30

Poštovani,

Ja se izvinjavam ako sam pogriješio što ovdje pišem odnosno nadovezujem se na ovu poruku ali imam određenih problema koji su slični kod moje ćekice koja inače ima 9 godina ali je od malih nogu pati kašalj još od kada je bila beba.Do sada doktori koji su je liječili nisu baš bili uspiješni u tome pa sam htio da Vas zamolim za pomoć. Naime ona ima uvijek uvećane krajnike i kašalj joj se uvijek i iznova vraća a ove zime pogotovo ineče riječ je o suvom kašlju koji nije produktivan i ne iskašljava ništa ali je jako agresivan da tako kažem jer napadi su jaki i traju po par minuta toliko da nekada zna da promukne a obavezno je praćen curenjem nosa i suzenjem očiji.Do sada je uglavnom dobijala sirupa tipa flavmed,omnitus uz kombinaciju sa antibiotikom ali to nije baš pomagalo i nikada do sada nije bila kod specijaliste ORL.

S poštovanjem,

Unapred se zahvaljujem na vremenu koje ste odvojili da pogledate ovu e mail poruku.

Darko Richter, dr. med.

14.03.2012. 21:40

Ne mogu vam na temelju ovoga reći ništa pametno, osim, da dijete treba jedan dobar pregled, a možda i alergološko testiranje.