Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alvokast?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

imakolata

27.02.2014. 12:35

imam 39godina i dg asthma bronchiale, alergoloski potvrdjena alergija na grinje, spirometrija FVC88% FEV 92% Tiff 87
th seretide 250+50 2x1, alvokast 10mg tablete 1x1 plus nasonex sprej za nos 1x2 smrka tokom 4 nedelje i pressing tablete 1x1 tokom 3 nedelje
uprkos pressingu i nasonex spreju kao i redovnoj toaleti marisol rastvorom nos mi nikada nije sasvim cist i svakoga dana ima bar po malo za istresti vec mesecima ( od oktobra prosle godine) a od nedavno me i budi kasalj rano ujutru, sto se ranije nije desavalo.
najvise me brine lek alvokast ( montelukast-natrijum) za koji mi je pulmolog rekao da ga moram piti obavezno, a ja mislim da od njega imam prilican problem sa zglobovima ( bol, trnjenje u rukama - u zglobu sake, a od nedavno i u nogama) a mislim da postajem i depresivna od alvokasta ( tuzna, placljiva, nigde mi se ne ide i sve mi je tesko - nisam bila takva ranije). ne znam da li postoji neka zamena za taj lek a kod pulmologa imam zakazano tek za nesto manje od mesec dana, toliko se ovde ceka na pregled specijaliste a i da bih isla uvek kod istog doktora. dakle, moje pitanje bi bilo da li mogu menjati taj alvokast necim drugim i koliko je verovatno da me bas zbog njega muce zglobovi i depresija? i jos jedno pitanje - pusac sam vec vise od 20 godina i jako mi je tesko da prestanem, ne znam sta sve nisam probala... u poslednje vreme razmisljam i da odem na hipnozu ne bih li se resila te navike. da li bi se zaista stanje sa mojim plucima i astmom bitno popravilo ako bih prestala da pusim nakom vise od dvadeset godina pusackog staza, jer ponekad mislim da me pomenuta depresija muci i zbog pokusaja da se oslobodim nikotina? unapred vam se zahvaljujem na odgovoru i saljem veliki pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

28.02.2014. 09:55

Ako želite da vam bude bolje, onda obavezno prekinite to ispiranje nosa, slobodno prekinite montelukast, a možete mi objasniti kakva je to terapija "seretide 250+50 2×1".
Ne treba vma niti "presing". Dosta vam je Seretide 100, 2×1, trajno, i intranazalni steroidn par tjedana do najviše 8 tjedana, u fazi dok imate smetnje s nsoom.