Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Ponavljajući dermatitis na rubovima ušiju


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vsegvic

16.02.2019. 20:30

Poštovani,
Pred nešto više od pola godine, na vanjskom rubu lijevog uha pojavilo mi se crvenilo, rub je djelomično otekao, koža je popucala, sve praćeno uz nesnosan svrbež i preosjetljivost na dodir. Tada sam od strane privatnog dermatologa dobio Belogent, uz čije je korištenje svrbež i oteklina smanjena, ali crvenilo nije potpuno nestalo ni za 10 dana. Nakon toga prestajem uzimati Belogent, a crrvenilo i oteklina nestaju sami s vremenom (mjesec, mjesec i pol).
Pred tjedan dana (nakon iznimno stresne situacije, ne znam da li je povezano), ponovo se javlja i otok, crvenilo sa svrbeži, ovaj put na oba uha po većoj površini, opet lokalizirano na rubove ušiju.
Ne znam koji bi ovo tip dermatitisa trebao biti i da li je uopće dermatitis i da li da odem na ispitivanje prije uzimanja lijekova.

Daniel Ceković, dr. med.

17.02.2019. 21:50

Poštovani,

vjerojatno se radi o atopijskom dermatitisu, savjetujem pregled kod dermatologa i prema potrebi provocirajući atopijski prick test, specifični IgE i RAST alergijsko testiranje.
Ne mogu napamet davati terapiju, ukoliko se radi o eksacerbirajućem atopijskom dermatitisu u akutnom stanju potrebna je lokalna terapija sa kortikosteroidima klase II-III u trajanju do tjedan dana, kasnije kod poboljšanja daljnja proaktivna terapija održavanja.

Lijep pozdrav