Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Euthyrox i nuspojave


Autor Poruka

16.08.2011. 10:50

Poštovani,

Dr. mi je pripisala Euthyrox mje. dana 25 micrg nakon toga da povećam na 50 micrg, dijagnoza je Subklinička hipotireoza, pozitivna Tg Ata. U godinu dana koliko sam radila hormone štinjače THS je bio povišen prvi i zadnji put, a drugi put je bio u redu, znači kao da varira. Antitjela prvi put nisam radila, a drugi i treći put su bila pozitivna.

Kako sam primarno i vadila hormone štinjače zbog neredovite mensturacije brine me to što u nuspojavama piše da može doći do poremećaja mensturacije a budući da imam sklonost tome da li kada započnem sa terapijom trebam brinuti da će mi kasniti, iako sam u zadnjih nekoliko navrata dobila bez prevelikog razmaka između dviju mensturacija??

Ono što me još brine jest da u zadnja 2 puta kada sam dobila mensturaciju mi je bilo jako loše, toliko da samo što se nisam onesvijestila, trnjavale su mi ruke i noge, nisam imala dovoljno zraka, bilo mi je vruće.. inače mi se to nikada nije događalo; bolovi su postojali ali ne u tolikoj mjeri da nisam mogla normalno funkcionirati, da li to može biti povezano sa hormonima štinjače možda... ?
To sam također napomenula kod endokrinologinje ali nije ništa rekla, a dr. opće medicine mi je samo rekao da se to može dogoditi i da uzmem tabletu...
Inače imam 24 godine.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Ante Škaro, dr. med.

10.09.2011. 17:25

Kada imate nedostatak hormona onda niste na dobroj energetskoj razini što i govore vaše smetnje. Uzimanjem nadomjestka hormona mi moramo postići spuštanje TSH na cca 1,0 uz praćenje vaših smetnji. Kada postignemo pravu dozu onda i nestaju vaše smetnje. Posebno naglašavam da nedostatak hormona utjeće na bolne menstruacije i poremećaj menstruacijskog ciklusa.