Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kontraindikacije za cijepljenje 5u1


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mmladic

15.03.2010. 17:45

Postovani,
majka sam 4-mjesecne djevojcice koja jos uvijek nije cijepljena (osim ona dva cijepiva u rodilistu). Naime, sa 2 mjeseca je imala konjuktivitis pa je doktorica rekla da cemo to odgodit i to mi se cinilo razumnim. Nakon toga je rekla da pricekamo da navrsi 3 mjeseca i da beba dodje do 5kg tezine (rodila se mala, sporije dobiva na tezini, pa mi je i ovaj uvjet bio donekle ok). sa 3 mjeseca ju doktorica nije htjela cijepiti jer je htjela vidjeti nalaz dermatologa (crvenilo i ljuskanje koze obraza, crvenilo na vratu, "rodin ugriz" i tjemenica koja nikako da ode.). Dermatolog je postavio dg.atopijski dermatitis, al je u nalazu naglaseno da nema dermatoloskih kontraindikacija za cijepljenje.
danas na pregledu, doktorica ne zeli cijepiti i nek pricekamo da se koza sredi (ne mazemo sa kortikosteroidima, ja sam dobila dijetu jer dojim!). Koliko jos treba cekat? citala sam, a i pricala sa majkama cija djeca imaju AD da to ne prolazi od danas do sutra, a nekad ni godinama?
Nije da mi se zuri sa cijepljenjem, al mi ja sada vec postalo glupo to odgadjanje, pogotovo zato jer se cijepiva nadovezuju jedno na drugo i ne znam koliko je dobro to odgadjanje?
Sto Vi mislite?
DA li sve ovo predstavlja kontraindikaciju za cijepljenje?

Srdacan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

15.03.2010. 21:05

Ništa od navedenoga ne spada u tzv. prave kontraindikacije za cijepljenje.
Po meni, dijete je moglo biti cijepljeno još davno. Sva vaša daljnja razmišljanja, o tijeku atopijskog ekcema, uglavnom su točna.

mmladic

16.03.2010. 11:35

hvala Vam na odgovoru. Zanima me, da li ce imati utjecaja to sto se cijepljenje odgadjalo, na ostala cijepiva?
I malo moje paranoje, obzirom da vidim da se roditelje prijavljuje jer nisu cijepili dijete, mogu li ja snositi ikakve sankcije obzirom da, kako Vi navodite ovo nisu prave kontraindikacije i da je diejte moglo biti cijepljeno davno?

Darko Richter, dr. med.

17.03.2010. 02:20

Cijepljenje se nastavlja tamo gdje se stalo. I to što prije.
Vi možete snositi odgovornost samo ako ga vi niste htjeli dati cijepiti. Ako je dr. utvrdio kontraindikaciju, onda, naravno, niti on ne snosi odgovornost.
Nadam se da shvažate da je dajem procjenu onoga što vi meni servirate, a što je istina, znat ćemo na Sudnjem Danu (ako nam to bude važnije od ostatka Vječnosti).