Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


depakine chrono


Autor Poruka

Barotul

26.02.2007. 00:05

Imam 27 godina i 11.Svibnja 2006 doživio sam prvi epi napad.Prije toga nikad nisam imao zdravstvenih problema,pio sam alkohol,radio teže fizičke poslove i uvjek je bilo sve u redu.A 11.Svibnja,06 u 11 sati ujutro pao sam u nesvjest par minuta što je za mene bio šok nad šokovima jer to je bilo nešto posve novo u mom životu.Koju minutu prije napada jako sam se izderao na jednog kolegu s posla i pritom izgubio malo dah,bio sam i poprilično umoran jer radim takav posao.Odmah nakon toga počelo mi se magliti pred očima tj vidio sam sve u duplo i onda nakon 15 sekundi pao sam u nesvjest.Probudio sam se u hitnoj pomoći onako sav zbunjen jer mi nije bilo jasno odkud sad odjednom u hitnoj.Dijagnosticirana mi je grand mail vrsta i pijem tablete depakine chrono.Nakon toga dana do danas nemam nikakvih problema i nepijem više alkohol ali i dalje izlazim do jutra.Mislim da nervoza i nestanak daha u plučima ima dobar predznak za napadaj i umor naravno,tako je bar bilo u mom slučaju.
Ispričavam se ako sam malo previše filozofirao happy) ali eto htio sam podjeliti s nekim ovo "ljepo" iskustvo.
Primjetio sam da depakine chrono koriste uglavnom djeca pa me samo zanima zašto je meni doktorica prepisala depakine iako imam 27 g???

Prof. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med.

27.02.2007. 18:10

Depakine Chrono je jedan od lijekova prvog izbora kod Grand-mal napadaja i u odrasloj dobi, pa što se tiče izbora lijeka nemate razloga za zabrinutost. Možda nije suvišno podsjetiti Vas da je upravo nespavanje jedan od najjačih provocirajućih faktora koji mogu izazvati ili potaknuti javljanje epileptičkih napadaja, stoga razmislite prije slijedećeg izlaska "do jutra". Kod određenog broja bolesnika epileptički napadaji se javljaju samo jednom u životu i nikad više (tzv. izolirani epileptički napadaji), a načinom života koji Vi vodite (noćnim izlasima do jutra, nespavanjem) povećavate mogućnost javljanja i slijedećeg odnosno slijedećih napadaja.