Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vegetetivna epilepsija


Autor Poruka

Izabela

29.05.2006. 22:44

Pozdrav svima.Moja devetogodisnja kcerka tri godine ima vegetetivnu epilepsiju.Pije Topamax od 25 mg i Depakine od 300 mg dva puta dnevno.Stanje je prilicno dobro ako izuzmemo veliku nervozu,slabu koncentraciju,cak i agresivnost. U uputama od lijekova pise da to mogu biti nuspojave.Zanima me kako ublaziti takvo stanje,tj.smanjiti nervozu i ostalo.

mr. sc. dr. Davor Sporiš

07.06.2006. 06:13

Antiepileptici imaju dvije strane djelovanja; korisno kada smanjuju ili u potpunosti rješavaju bolesnika napadaja, ali i neželjeno djelovanje u obliku nuspojava lijeka. Potrebno je odrediti terapijski optimalno dozu lijeka što znači sa što manje ili bez nuspojava, a dobrog djelovanja. Mislim da se oko toga najbolje savjetovati sa neurologom-pedijatrom koji kontrolira Vašu kćer, to je najbolji put za rješenje problema. Bolesnici s epilepsijom neovisno o samom lijeku imaju i drugih poteškoća zbog kojih je potrebno ponekad učiniti psihologijsko testiranje, kontrolu psihijatra, jer takva stanja mogu biti posljedica uzimanja lijeka, a ponekad posljedica same bolesti ili komorbidne (prateće) bolesti ili stanja.