Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1386

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Molim vas pomozite mi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mododop

27.12.2011. 15:35

Ja sam 75 godiste i zivim sa roditeljima trenutno nisam zaposlen a i nikad nista nisam radio jer me to nervira nisam ni cure nikad imao.Vecinu vremena provodim na fb ili igram canter strike ali sad u zadnje vreme su mi roditelji poceli dosadjivati sa pitanjima kad cu poceti raditi ili naci curu i da ce me izbaciti iz kuce eto vidite kakve debile imam za roditelje!Jedna djevojka mi je rekla da joj se svidjam i da hoce da me upozna sa roditeljima pa da zivimo zajedno ali svi govore da ja nisam za nju jer je ona 98 godiste.Kazite mi iskreno sta mislite dali ce me prihvatiti njeni roditelji i kako cu?

Hana Hrpka, prof. psih.

29.12.2011. 17:30

Poštovani,
Za početak bih Vam se zahvalila što ste se odlučili ovim putem obratiti za savjet.
Kažete da imate 36 godina, da ste nezaposleni, živite kod roditelja i većinu vremena provodite na internetu na facebook-u ili igrajući igrice. Navodite kako Vas roditelji 'dosađuju' s pitanjem kada ćete početi raditi jer će Vas u suprotnom izbaciti iz kuće te ih radi toga smatrate 'debilima'. Vjerujem da je lakše živjeti s roditeljima gdje imate osiguran stan i hranu te većinu vremena raditi ono što volite i voditi na neki način lagodan život. Međutim, također vjerujem da ste svjesni koliko godina imate i da u jednom trenutku čovjek treba uzeti odgovornost u svoje ruke i pobrinuti se sam za sebe. Isto kao što su se vaši roditelji u jednom trenutno osamostalili, ne mislite kako bi i Vi to trebali učiniti? Možda Vaši roditelji baš radi toga i vrše 'pritisak' na Vas jer su svjesni kako Vas neće moći uzdržavati cijeli život i kako je vrijeme da počnete raditi, sebi osiguravati sredstva za život, da počnete stjecati radno iskustvo kako bi jednog dana imali od čega živjeti. Možda bi bilo dobro i za Vas da počnete tražiti posao kako bi i proširili Vaš društveni krug i počeli se interesirati za stvari koje bi bile produktivnije za Vas osobno.
Navodite kako se sviđate djevojci koja je '98. godište što bi značilo da ona sada ima oko 13 godina. Nisam sigurna je li to bila greška u pisanju pa ste mislili napisati da je '88. godište? Ako djevojka koju spominjete ima 13 godina, onda bih Vas upozorila na nekoliko stvari. Za početak, morate biti svjesni kako nipošto ne bi trebali ulaziti u ikakav odnos s njom, a kamoli početi živjeti s njom. Naime, ona je još maloljetna i nadam se da ste svjesni ne samo Vaše moralne dužnosti prema djetetu, već i zakonskih posljedica ulaska u odnos s maloljetnicom. Stupanje punoljetne osobe u odnos s maloljetnicom je kazneno djelo. Kako u našim očima, tako i u očima zakona, ona je još dijete kojemu je potrebno osigurati siguran i bezbrižan život te školovanje i normalan socijalni i psihofizički razvoj. Osobe koje se prvenstveno trebaju pobrinuti za nju do njezine punoljetnosti (18 godina) su njezini roditelji. Stoga, nadam se da su oni upoznati sa situacijom i ako jesu nisam sigurna koliko bi oni podržali vaš odnos.
Iskreno Vas podržavam u tome da se za početak pobrinete za sebe. Počnite tražiti posao i krećite se u krugovima gdje bi upoznali osobe Vaših godina. Ohrabrila bih Vas u tome da preuzmete odgovornost za Vaš život i postupite na način da prekinete sadašnji odnos s djevojčicom s kojom se viđate i potražite pomoć ako je nužno. Obratite se stručnoj osobi (psiholog ili psihijatar) kako bi Vam možda i pomogla u tome da nađete pravi put ka osamostaljenju i vođenju života na način koji bi bio najbolji za Vas.
Želim Vam puno sreće u daljnjim koracima.
Srdačan pozdrav!
Hana Hrpka, prof.

Mododop

29.12.2011. 23:40

Nije to nikakva greska u pisanju ona jeste 98 godiste,i vi ste coravi kad ne vidite sta sam napiso,reko sam da i ona voli mene tako da zakon nam nista nemoze,ali da ja nju tjeram na sex onda je to pitanje zakona,tako da najprije procitajte sta sam napiso.
Maloprije mi je keva usla u sobu i krenula galamiti da sam retard jer nemam ni poso,curu,kola,drugova nista a ja sam usto sa stolice i zvekno joj plesku odmah je ucutala i rekla da cu vidjeti kad dodje otac,ajde bas da vidim sta mi moze taj mrsavi jarac spreman sam i njega prebiti na mrtvo ime
Njeni roditelji nisu losi kao moji i nju ne tjeraju iz kuce a ja sam svojim vec dosadio,razmisljao sam juce i danas dali da joj budem ili ne decko i pomalo sam nesiguran neznam kako bi nam bilo u sexu posto nismo to nikad radili,ali pokusacemo ako joj pristanem biti decko.To sto pisete za poso da nadjem to necu jer sam vec napiso da mrzim da radim bilo sto,a to sto vicete za psihijatra mnogo vam hvala mislio sam da ce te mi lepo pomoci nekim savjetima a vi smatrate da sam lud i da idem psihijatru.Mislim da ce me njeni roditelji prihvatiti vakvog kakav jesam i da nema potrebe da trazim poso kako bi se svidio njezinim roditeljima,oni ce me prihvatiti i bez posla ako volim njihovu cerku tako je ona rekla! A ako me ne prihvate to nema veze mi se volimo ludo i ako nesto krenu njeni roditelji pametovati uzecemo pare i pobjeci sto dalje iz ovog grada!