Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1386

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Obrazovanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ela2

03.07.2011. 18:40

Imam nekoliko pitanja na koja ne mogu naci odgovor.
Zanima me u koju bi srednju školu i kasnije fakultet trebala krenuti kada bih htjela biti psiholog?
Pruža li opća, klasična ili matematička gimnazija dovoljno srednjoškolsko obrazovanje ili moram krenuti u medicinsku?
Zanima me gdje bi se mogla zaposliti nakon fakulteta, željela bi biti usmjerena prema dječjoj psihologiji.
blunk

Hana Hrpka, prof. psih.

07.07.2011. 16:35

Draga Ela,

za početak bi ti se zahvalila što si potražila pomoć putem ovog foruma. Lijepo je za vidjeti da se interesiraš već tako rano za određeno zanimanje koje će jednog dana činiti veliki dio tebe.
Za zanimanje psihologa nužno je završiti studij psihologije koji je u Hrvatskoj dostupan na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Filozofskom fakultetu u Rijeci, Filozofskom fakultetu u Zadru, Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Hrvatskim studijima sveučilišta u Zagrebu.
Medicinska škola je strukovna škola koja pruža specifična znanja za zanimanje medicinske sestre i tehničara. Ukoliko bi htjela dalje na fakultet neki od gimnazijskih smjerova će ti pružiti dobru podlogu.
S diplomom psihologa se možeš zaposliti u raznim poljima od zdravstvenih ustanova, obrazovnih ustanova, udruga do raznih tvrtki. S djecom također možeš raditi na raznim mjestima kao npr. vrtićima, školama, zdravstvenim ustanovama koje su specijalizirane za pomoć djeci, udrugama koje se bave raznim pitanjima djece i sl., ovisno o tome kakav točno rad s djecom te zanima.
Nadam se da sam ti ponudila odgovore na tvoja pitanja i da ćeš biti uspješna u nastojanjima da ispuniš svoje želje i očekivanja.
Srdačan pozdrav!
Hana Hrpka, prof.