Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


calcarrea


Autor Poruka

Sanja

17.03.2002. 22:35

Imam 36 godina. Već više godina imam bolove u ramenima, koji se šire prema laktovima.Bila sam na snimanju vratnog dijela kralješ. 2 puta, ali ne i ramena. Nije mi pronađen uzrok bolova. Bila sam i kod fizijatra i na terapijama strujom, ultrazvukom i vježbama. Loše sam se osjećala nakon terapija.Prošle godine posumnjali su u reumu, ali krvna slika bila je savršena.Posljednjih nekoliko tjedana bolovi su nepodnošljivi, ali povremeni.Imam i slabije glavobolje. Što da učinim?.Kako da koristim zepterov "Bioptron"(terapiju polariziranom svjetlošću) ?

Mr.sc.dr. Porin Perić

04.07.2002. 15:58

Štovana Sanja!


Tegobe koje navodite mogu biti povezane s vratnom kralježnicom, ali svoje izvorište mogu imati i na drugim "reumatskim" i "nereumatskim" mjestima. Npr. bolovi iz lakta mogu se širiti u ramena i neki puta obrnuto, može se raditi o prenesenoj boli iz unutarnjih organa, što vjerojatno nije slučaj kod Vas jer ste mlađa osoba. Dakle postoji nekoliko razloga za vaše tegobe, i samo na osnovu dobrog kliničkog pregleda i potpunog uvida u sve Vaše tegobe može se postaviti točna dijagnoza Vaših tegoba. Stoga sugeriram pregled najbližeg fizijatra ili reumatologa i tek nakon toga adekvatnu fizikalnu terapiju.
Budući imate glavobolju sugeriram učiniti pregled neurologa.
Nemam iskustava s Bioptronom, te Vam ne mogu o tome ništa reći.


Srdačan pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog