Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nateknute oči


Autor Poruka

Nitokris

07.11.2014. 21:00

Poštovani doktore,

imam problema s nateknutim očima, tj. imala sam tokom čitavog devetog mjeseca.
Bile su jako natečene, toliko da su mi se skoro zatvorili kapci. Dobivala sam injekcije dexa+synopen koje su pomagale, a kasnije sam dobila tablete protiv alergije, a na kraju i kapi. I sve to je pomagalo i oči su mi se unormalile. Također, bila sam kod dermatologa koji je zakljucio da imam neku alergiju, no tek za mjesec dana idem na testiranje.
I oči su mi do jucer bile normalne. Naime, počela me boljeti glava u području sinusa, a bol se kasnije prebacila na područje sljepoočnica. Bol se nastavila i danas, glava me boli cijeli dan, a tablete protiv bolova ne pomazu. Stvar je u tome da su meni oči lagano jucer ponovno počele oticati, a otiču sve jače do sada.
Pa me zanimalo ima li mozda nekakvog drugog uzroka tu osim alergije?
Napominjem da zbog očiju hodam po doktorima zadnjih dva mjesea, bila sam na očnom pregledu i oni su zakljucili da je sve u redu s očima, a također sam vadila i hormone štitnjače, koji su u normalni vrijednostima.
Unaprijed hvala.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

12.11.2014. 01:15

Navedene činjenice govore u prilog alergijskom edemu vjeđa, posebno ukoliko pritom osjećate i svrbež. Glavobolje se, međutim, ne uklapaju u navedenu sliku. Ukoliko se glavobolje nastave svakako konzultirajte svog liječnika kako bi Vam eventualno preporučio daljnje pretrage poput snimanja paranazalnih sinusa.
Ako bi oteklina bila samo na jednoj strani te ukoliko bi bila praćena bolovima pri pokretima oka i povišenom temperaturom, liječniku se javite odmah.