Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slab vid na jedno oko,mušice,mutna slika itd


Autor Poruka

dinamit8

11.06.2015. 15:30

Poštovanje,imam problem koji zanemarujem dugo vremena i trebam savjet i odgovor na pokoje pitanje!
Dakle kad sam imao 11-12 godina upao mi je kamenčić u oko i nisam ga mogao 2 dana izvaditi pa su me roditelji odveli doktoru koji mi je okrenuo kapak i spasio mi muke!
Tada sam primjetio da mi je vid na tom oku malo slabiji,ali kao dijete nisam tome previše pridavao pažnju!
Sad imam 25 godina i unazad nekoliko godina primjetio sam da mi je vid na to oko sve slabiji.
Mutnija slika nego na drugom oku,pojavljuju mi se mušice čak i kad zatvorim oči(iako to je normalno?), boja mi je za nijansu tamnija nego na zdravom(desnom) oku itd..
Moram napomenuti da sam imao nesreću 2006,zadobio potres mozga i od tada sam počeo primječivati zapravo da mi je vid na to oko sve slabiji i čini mi se kao da imam nešto čudno i pomalo žučkasto pored zjenice na tom oku,možda nalik na mrenu..
Šta mi savjetujete i zanima me da li se to može srediti laserskom operacijom?
Hvala

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

16.06.2015. 11:40

Naveli ste brojne simptome koje je važno provjeriti na oftalmološkom pregledu. Danas popularni laserski zahvati mogu korigirati dioptriju, no ne mogu korigirati slabovidnost. Pregledom će se ustanoviti o čemu se radi u Vašem slučaju. Ako Vam se čini da Vam vid i dalje slabi u posljednjim mjesecima, nemojte dalje zanemarivati problem i javite se na pregled čim prije.

MilenaLena997

09.07.2015. 13:05

Dobar dan! Htela bih da mi objasnite sta bi se ubuduce trebalo desavati.. Kao prvo pocela sam nositi naocare u 4om razrednu osnovne skole.. dioptrija mi je bila -1,25 na jedno oko a na drugo -1,00 i zatim posle 2, 3 godine mi se pogorsao pa su mi dioptrije bile -1,75 i 2,00 ... i do sad ih vise ne menjam, sada sam student.. i sada vise ne bi trebalo da se pogorsa a kad bi trebalo da se vrati u normalnu? a sto se tice kasnijeg perioda kako ono prelazi u dalekovidost? pozdrav happy

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

18.07.2015. 17:35

Nemamo načina sigurno reći hoće li dioptrija još rasti. Na sreću, ako se dioptrija nije mijenjala nekoliko godina, najvjerojatnije vam više neće rasti ili će rasti minimalno. Što se tiče staračke dalekovidnosti, koja nastupa poslije 42. godine života, u Vašem slučaju se neće ništa promijeniti osim, eventualno, malog smanjenja minusa na daljinu. Ako se odlučite operativno korigirati dioptriju onda ćete, kao i svi koji sada ne trebaju korekciju naočalama i kontaktnim lećama, kasnije u 40-im vjerojatno trebati naočale za čitanje.