Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


7 uvecanih limfnih zlezda ispod vilice


Autor Poruka

slada

19.02.2014. 09:45

Postovani doktore,ja Vam se javljam iz daleke Kanade za pomoc.Imam uvecane limfne zlezde uspod vilice vec jako dugo medutim sada ih imam 7 i najveca je 1,8 cm i skupa sa povecanom sedimentacijom koja nije nikada manja od 35.Prije otprilike 2 meseca pocela sam jako da se znojim,u sobi mi je hladno a ja se znam probuditi sva mokra,od glave do pete,cak i matras na kome spavam je mokar.Inace sam zdrava sem malih cista na stitnoj zlezdi.Nalazi uredu na stitnu.Niko nece nista da preduzme godinama,jedva sam se izboorila za CT snimanje koje imam u petak.Ja ne gubim kilograme ali se svejedno bojim da imam lymphoma tako da vas molim za savet,da li da se izborim za biopsiju.Tvde su na dodir i nepomicne,ultrazvuk pokazuje loss of fatty hilus.....i miste da su reaktivne .....osim yeast infekcije koju imam vec godinama,nemam drugih problema da bih mogla posumljati na neku upalu u organizmu.Da li je istina da nije dobro ako su uvecane vise od 2-4 nedelje?Da li postoji mogucnost da imam lymphoma i ako su nalazi krvi relativno dobro sem povisene sedimentacije i visoko kreativnog proteina hs-CRP koji nikada nije manji od 21?...Da li je tacno da mogu imati cancer sa dobrim leukocitima jer se nije prosirilo dalje u organizmu?Da li mogu imati cancer i ako ne gubim kile,mislim na lymphoma?..Da li je CT snimanje sa kontastom dovoljno ali treba da se radi biopsija?Da li je moguce uraditi biopsiju na limfnoj zlezdi koja je 1,8 cm?.....Ja se izvinjavam na predugackom pismu,nadam se da vam nisam dosadna i unapred Vam se zahvaljujem od srca na vasem dragocenom vremenu i volji da mi pomognete.Bog Vas cuvao postovani doktore !!!!!!!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.08.2014. 04:05

Poštovana, ponekad limfni čvorići mogu ostati povećani jako dugo vremena nakon upale, a ako je došlo do njihove kalcifikacije, povećanje je trajno. Umjesto da gubite vrijeme i novac na skupe i nepotrebne pretrage, zašto ne učinite za početak citološku punkciju čvorića (može i pod kontrolom UTZ-a ako su mali) i diferencijalnu krvnu sliku. Temeljem ta dva nalaza dobiti ćete diagnozu.
Pozdrav od doktorice!