Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


aterom


Autor Poruka

ivana

02.04.2004. 10:27

poštovani,molim vas za savjet ,prije nekoliko dana na ušnoj školjci mi je izrasla kvržica koja ispočetka nije bila bolna ali nakon par dana počela je mjenjati boju i veličinu otišla sam kod svoje liječnice koja je razrezala vrh i izašlo je dosta gnoja sutradan sam na okolnim žlijedamanapipala nateknućai male kvržicena kontroli kod svoje liječnice to sam zaboravila spomenuti jer je liječnica napipala kvržicu koja je ostala na uhu nakon oticanja gnoja i poslala me na specijalistički pregled tu su mi odstranili kvržicu za koju su konstatirali da nije aterom ili ateron nepravopisnim pravopisnim greškama ali t sječam se točno izraza odstranjenu kvržicu su poslali na phd nalaz če biti tek za desetak dana ja ću do tad izluditi liječnik bez nalaza ne želi davati nikakve informacije samo je komentirao da su čvorići na žlijezdama reakcija na diranje hrskavice.evo dijagnoze koju ja imam th auriculae lat sivi terapija excisio sulturae antibiotika molim vas možete li mi bar nešto razjasniti meni su i dalje žlijezde natečene i čini mi se i cijela strana lica oprostite na pravopisnim greškama jer se ne znam služiti tipkovnicom zahvaljujem zabrinuta

prof. dr. Željko Bumber

03.04.2004. 18:15

Nakupina u lojnici kojoj se začepio izvodni kanal nazivamo ateromom.
Upaljeni aterom treba zarezati zbog isticanja gnoja. U svakom slučaju upale reagiraju okolni limfni čvorovi što se i vama dogodilo. Nakon što upala prodje aterom se uklanja u mirnom stanju uz lokalnu anesteziju.
Čini mi se da je aterom već uklonjen te malo pričekajte da se stanje uz pomoć antibiotika smiri. Nema razloga za paniku .Nemojte sami istiskivati sve kvržice koje nadjete u vidljivom području.