Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u vratu


Autor Poruka

22.05.2009. 23:15

Probudila sam se jutros uz bol u vratu koju osjećam pri gutanju (čak i sline) ili npr. pokušaju da jezik povučem unatrag ili pri zijevanju... Ne prestaje cijelog dana. Gdje točno? Kad na "dnu" prednje strane vrata napipate onu šupljinu točno iznad prsne kosti odnosno ispod Adamove jabučice kod muškaraca... e od tog mjesta oko 1 cm meni lijevo. Manje to osjetim kad pri gutanju sagnem glavu. Ako slučajno pokušam progutati malo veći (čitaj normalan) zalogaj, čini mi se kao da ga osjetim kako prolazi kroz jednjak.
I pritisak prstom na to mjeto me boli.
Sinoć mi nije bilo ništa, a jutros sam se probudila s tim. Što bi to moglo biti?

Domagoj Parazajder, dr. med.

26.09.2009. 18:45

Poštovana, najvjerojatnije je riječ o početku viroze praćene upalom ždrijela (manje vjerojatno je riječ o upali štitnjače ili nećem drugom). Ukoliko niste progutali kost i nemate većih teškoća sa gutanjem, pričekajte koji dan, te se javite liječniku ukoliko se simptomi pogoršaju, pogotovo ako su praćeni visokom tjelesnom temperaturom.