Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


grebanje u grlu


Autor Poruka

zabrinuta mama 12

20.11.2012. 14:10

poštovanje
djete 3.5 godine je nedavno pojela vlastitu dlaku koju je odmah ispovraćala,no međutim ona ima stalni osijećaj da je neka dlaka u grlu,kad god se sjeti,gledali smo joj grlo i nema ništa,malo joj je grlo upaljeno ali dobili smo antibiotik,dali je moguće da je njoj to na psihićkoj bazi?ona svaki puta kad isplazi jezik kažed joj da je dlaka ispala i ona je onda dobro,kaže da je nema više.dobro jede,dobro spava,razigrana je,normalo diše,osim što joj curi nos,i malo kašljuca,prehlađena je.u slučaju i da je neka dlaka u grlu(iako se ništa ne vidi)dali bi je ona davnih dana progutala s hranom?jer to je bilo prije 5 dana.hvala unaprijed na odgovoru i lijep pozdrav

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

22.12.2012. 18:35

Poštovana, ne postoji niti teorijska mogućnost da nakon 5 dana postoji strano tijelo u vidu dlake zalijepljeno za sluznicu ždrijela. Dijete vjerovatno osjeća neugodu u ždrijelu koju ne zna adekvatno verbalizirati. Pregledajte adenoidne vegetacije i moguće slijevanje sekreta niz stražnju stijenku ždrijela.