Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


knedla u grlu


Autor Poruka

Enida89

23.05.2013. 21:45

Postovani
Vec tri dana imam osjecaj knedle u grlu, tesko gutam, i jako me to smeta. pomalo osjecam blagu bol u jednjaku,
obvavila sam pretrage krvi, sve je u redu, ali mi je pronadena h,pilory.takoder imam problema sa zelucem, jako me boli, i stalno me tjera na podrigivanje. mozete li me uputiti sta da radim?
s postovanjem! hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovana, svakako uzmite preporučenu terapiju za eradikaciju navedene bakterije koja potencira refluks želučanog sadržaja i navedene simptoma. Također,morate se pridržavati i određenih higijensko – dijetetskih mjera. Želučana kiselina podržava upalu sluznice gornjeg respiratornog trakta /čak i upalu sinusa/ s kojom dolazi u kontakt prilikom epizoda refluksa. Terapiju morate uzimati nekoliko mjeseca.

tina1204

21.07.2013. 15:00

Poštovani ! Imam problema s gutanjem nekad imam knedlu u grlu a nekad zaista kao da mi hrana kad progutam tesko prolazi kroz grlo i jednjak to mi stvara jako cudan osjecaj,pa cak i strah.Inace H.pylori sam izlijecila,vjerovatno je ostao gastritis,i imam kronicnu upalu sinusa barem tako mislim jer vec duze vrijeme smrcam i sekret mi se slijeva niz grlo.Pasaza jednjaka je pokazala uredan nalaz.Imam 24 godine Moje je pitanje posto doktorica sumnja na gerb,zasto nemam zgaravicu nego otezano gutam,dali trebam da se zabrinem? hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

30.07.2013. 16:15

Poštovana, liječite istovremeno GERB pri gastroenterologu i kronični sinuitis pri otorinolaringologu budući su uzročno međusobno povezani. I u buduće molim da isto pitanje ne postavljate na tri različite teme foruma

hela35

27.10.2013. 23:25

Postovana,
Citala sam puno po netu pa tako i odgovore ovdje i prilicno sam sigurna da imam slicni problem. Naime, prije 5 dana vise nisam mogla izdrzati taj osjecaj stranog tijela u grlu i otisla sam na hitnu. Tamo me doktorica pregledala onom cijevcicom sto ide kroz nos u grlo i dijagnosticirala mi LPR. Prepisana mi je terapija 40 mg controlocom ujutro i navecer mjesec dana, pa onda 20 mg isto tako mjesec dana. Ono sto mene iz to sve muci je i strah od gusenja jer je ta "knedla" poprilicno neugodna, a kod mene je pitanje i anksioznosti pa kad se to dvoje spoji jasno vam je kakav rezultat imamo.
Osjecaj knedle ili neke vece tablete ujutro nije prisutan, vec se pojavi popodne ili navecer bez obzira sto vec 5 dana pijem terapiju i ne vidim neko poboljsanje u tom smjeru, osim sto mi se cini da je ta knedla ipak otisla malo nize pa je sad tocno u podrucju jednjaka, nije vise u grlu kao prije. Ako nema knedle ujutro, prisutan je osjecaj nateknutog grla ili nekog ljepljivog sekreta u njenu kojeg je nemoguce do kraja iskasljati. Probala sam inhalirati kamilicu u lavandi i malo mi pomogne oko simptoma, svih... osim kod knedle.
Zanima ne prvo, koliko vremena je potrebno prije povlacenja simptoma? I drugo pitanje je, da li je uopce moguce ugusiti se od ove problematile ili je to zaista stvar samo subjektivnog osjecaja. Znam da je pitanje mozda pomalo i smijesno, no eto ja cu biti mirnija ako je odgovor negativan. A vjerujem i mnogi drugi koji ce se pronaci jednom u slicnoj problematici.
Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2013. 15:05

Poštovana,
terapija za LPR se uzima mjesecima, tako da poboljšanje nakon 5 dana terapije ne možete očekivati. LPR kao posljedicu ne izaziva samo osjećaj stranog tijela, nego i simptome kron. sinuitisa sa posljedičnom postnazalnom sekrecijom. I ne, nećete se nikada ugušiti od posljedica navedene bolesti.