Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim odgovor


Autor Poruka

marina25

03.07.2007. 19:50

S obzirom da mi je jako stalo do vaseg misljenja molim vas da mi odgovorite na pitanje.Dijete od 5 god nakon sto je majka primjetila da slabije cuje obavile su potrbne pretrage i dijagnoza je slijedeca.MJERENJE SLUHA:desno provodna nagluhost do 45dBHL,LIJEVO-provodna nagluhost do 50dBHL,AWje sredina.TIMPANOMRTRIJA:desno com. 0,06ml,tlak -88daPA LIJEVO com.0,11ml,tlak--120daPa.DIJAGNOZAtitis media secretoria bil. Hypacusismconductiva bil.HA L. Na drugom pregledu Tonalni audiogram pokazuje desno provodno ostecenje na razini 30-20db,lijevo na razini 40-30db.Timpanometrijsko ispitivanje pokazuje desno pomak timpanograma prema negativnom tlaku do 204daPaNalaz sluha i timpanograma pokazuje poboljsanje na ranije ispitivanje.PREPORUCA SE POSTAVITI VENTILACIJSKU CIJEVCICU.DIJETE JE SA 16MJ PREBOLOVALO FEBRALNU KONVUZIJU.MOLIM VAS DA MI OBJASNITE STO SU TO VENTILAVIJSKE CIJEVCICE I DA LI JE TO JEDINI NACIN LIJECENJA.MOLIM VASE CIJENJENO MISLJENJE.LIJEP POZDRAV. MARINA

Domagoj Parazajder, dr. med.

10.07.2007. 00:05

Štovana, o problemu seroznog otitisa opsežno sam pisao u ovom forumu (02.07.07.), kao odgovor na pitanje - konduktivna nagluhost, te tamo možete naći informacije o bolesti i metodama liječenja. Ukoliko je dijete pršolo konzervativni tretman (također opisano), svakako preporučam ugradnju ventilacijskih cjevčica. Zahvat je jednostavan, kratko traje, komplikacije su vrlo rijetke (i lako uklonjive), a oporavak sluha djeteta, kao i otklanjanje rizika od težih bolesti uha kompletni. Želim vam puno sreće u liječenju.