Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ne mogu disati


Autor Poruka

djeko

16.02.2007. 22:25

Star sam 40 godina, a već nekih dvadeset godina ne mogu disati na nos bez upotrebe kapi za nos. Kad mi se nos začepi to izgleda kao da je u njega netko ulio gips i ništa ne mogu ispuhati, a potrošim prosječno 7 bočica kapi mjesečno.
Specijalist mi je rekao da je uzrok tomu devijacija septuma, zbog čega sam prije 7 godina operiran. Kako ni nakon operacije nisam mogao disati bez kapi, potražio sam drugo mišljenje. Drugi mi je doktor rekao da je operacija uspjela, ali da meni nema pomoći, objašnjavajući to time da su dišni kanali u mom nosu toliko uski da zrak kroz njih prolazi jako velikom brzinom, zbog čega konstantno oštećuje sluznicu. Nadalje, rekao mi je da nastavim živjeti kao i do tada, stavljajući kapi u nos.
Još moram napomenuti da su mi 1995.god. dijagnosticirane alergije na prašinu, perje, konoplju i plijesan i da mi jako smeta prašina, te da mi se tijekom spavanja, kad dišem polako i ritmički nos rijetko kad začepi. Nos mi se očepi i pri trajnijim fizičkim naporima (trčanje i sl.), ali se začepi odmah po prestanku istih.
Molim savjet!

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

19.02.2007. 10:00

Konzultirajte se s otorinolaringologom koji se bavi alergijom. Vjerojatno bi trebalo trajno koristiti lijekove protiv alergije. Moguća je i koagulacija nosnih školjki laserom. Predlažem CT sinusa.
Javite se i operateru.