Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nepodnošljivi svrbeš u uhu


Autor Poruka

masarykova

11.06.2013. 13:05

Molim Vas za pomoć
Unazad godinu dana imam jak svrbež u oba uha, koji je s vremenom sve intezivniji. Svrbež jedino mogu ublažiti štapićem za uho,mada znam da to nije preporučljivo.
Sa štapićem tako dugo moram ublažavati bol, dok prektički ne bude cijeli krvav. To bih opisala kao da su mi nekakve krastice u uhu, te ih moram tako dugo grebsti štapićem dok ih ne otkinem. Nakon toga primijetim da mi iz uha curi lagano neka prozirna tekućina.
Možete li mi molim vas preporučiti neku mast,sprej ili kapi s čime bi mogla riješiti taj problem. Trenutno su mi oba uha bolna na dodir.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 13:10

Poštovani, po Vašem opisu se može zaključiti da postoji mogućnost pojave dermatitisa kože zvukovoda i uške koji zahtijeva pregled i terapiju dermatologa. Oteklina , svrbež i vlaženje kože predstavljaju tipičan dermatološki trijas.

attila2

10.07.2013. 09:40

prije 15 dana imao sam svrbež oba uha i bistar ascjedak da bi svrbež nestao nakon 7 dana a doktor me uputio na bris u nalazu je prisutna staphylococcus aureus
(čista kultura). Iscjedak je prestao prije 5 dana i pojavilo se sasvim malo izcjedka sa žućom bujom i neugodnijim mirisom.prije par dana došlo je i do povremenog zaglušenja.Propisana je terapija 2#2 tablete esbesol. i saa me interesuje da li je to šta opasno i da li liječenje dugo traje i kakve su posljedice. Moram još naglasit da mi je to bilo slično prije 4 mjeseca i da je trajalo par dana


Unaprijed hvala

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

10.07.2013. 13:00

Poštovani, recidiv je vjerovatno nastao zbog neadekvatne terapije (iako niste precizirali da li ste prilikom prve epizode počeli uzimati lijek), stoga sada uzmite ciljanu terapiju koja odgovara nalazu antibiograma odgovarajući vremenski period i recidiva više ne bi trebalo biti.

attila2

10.07.2013. 14:40

Dali je u ovakvom slučaju normalno povremene zaglušenje

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.07.2013. 11:25

Poštovani, povremeno zaglušenje može nastati zbog zadržavanja sekreta u zvukovodu, privremene perforacije bubnjića ili začepljene Eustahijeve tube. Pravi razlog može se otkriti ORL pregledom.