Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Osjećaj stranog tijela u grlu


Autor Poruka

Lanla

09.01.2009. 09:00

Poštovani,
imam nekoliko pitanja u vezi osjećaja stranog tijela u grlu. Naime, prije 2 mjeseca sam pocela osjecati kao da mi "nesto stoji u grlu" s desne strane. Nekad taj osjecaj traje danima, nekad potpuno nestane na par ili vise dana. Uradila sam osnovne pretrage krvi i sve je bilo u granicama normale. Uradila sam i rtg pluća, koji je također pokazao relativno urednim. Kako sam imala problema sa cervikalnom kralježnicom, uradila sam MRI cijele kralježnice gdje mi je dijagnosticirana stenosis canalis spinalis cervicalis.Dijagnosticirana mi je i mukokela na lijevom maksilarnom sinusu.Zanima me da li taj osjecaj stranog tijela moze biti povezan sa izlijevanjem sinusa? Ili necim drugim, jer svasta sam procitala na internetu....
Maloprije sam ispljunula krv kad sam prala zube i zbog toga sam se prepala,sta bi to moglo znaciti. Takodjer sam nedavno bila na pregledu kod otorinolaringologa i on je rekao da je nalaz uredan, osim kronicnih promjena sluznice sto smatra da je ili od neke alergije ili od nekih problema sa želudcem.

Domagoj Parazajder, dr. med.

11.01.2009. 13:00

Poštovana, simptmo koji vi opisujete najčešće je povezan sa refluksom kiseline iz želuca, no može biti povezan i sa postnazalnim slijevanjem sekreta iz kronično upaljenih sinusa, a može biti i psihogen. Detaljnijom anamnezom vaših problema mogla bi se usmjeriti i dijagnostička obrada te provesti liječenje ukoliko je potrebno. Dakle, za početak konzultirajte se sa svojim liječnikom opće medicine koji vas može uputiti kod gastroenterologa ili na kontrolu orl-oga. Krvarenje iz usne šupljine nakon pranja zubi je najčešće krvarenje iz gingive te vas ne treba plašiti. učinite pregled stomatologa. Sretno!