Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ožiljak nakon operacije štitnjače


Autor Poruka

sestra

03.12.2008. 21:05

poštovani
prije osam dana mi je napravljena subtotalna resekcija štitnjače zbog strume i dugogodišnje hipertireoze. imala sam dren sa pumpicom koji je skinut trećeg dana dana .šesti dan mi je skinut sterilstrip i zbog otekline oko šava pokušana aspiracija u kojoj je dobivena oko 5-6 ml čiste krvi. šav je skinut jučer dakle sedmi nakon operacije.i dalje je prisutna oteklina u obliku tvrde kugle veličine oraha oko šava.zateže me i otežano gutam.zanima me hoće li vremenom to tkivo omekšati , smanjiti se oteklina i koji je razlog tome jer kod drugih operiranih nisam to primjetila.hoće li mi pomoći krema dermatix za ožiljak i oteklinu ako je nađem u ljekarni ili možda imate koji drugi savjet.
hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

13.12.2008. 16:15

Poštovana, bolna oteklina nakon operacija može značiti ponovno nakuplanje sekreta (serom) u području rane, kao i eventualnu infekciju rane, kao i eventialnu reakciju na konac (vrlo rijetko); no vrlo često se radi samo o bezazlenom procesu cijeljenja rane. Ukoliko niste, učinite kontrolni pregled kod vašeg operatera da se točno utvrdi urzok problemu. Kreme za ožiljke se mogu koristiti u postoperativnom razdoblju, kada zacijeli rana, no neće riješiti problem seroma ili infekcije. Sretno!