Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusitus


Autor Poruka

marko11111

22.03.2015. 20:40

Poštovani,
sunfebrilan sam već 6 mjeseci u popodnevnim satima, temperatura 37.3. Uz te simtome osječam bol i zategnuce u predjelu čela. Isto tako povremno imam izrazitno neugodan zadah. Prva tri mjeseca sam uz to stalno bio jako umoran i bez snage. Isto tako osjecam neugodan miris i bol prilikom mokrenja a slican miris je i u stolici. Simptomi su svi krenuli u isto vrijeme pa sumnjam na kandidu. Od nalaza brisevi grla i uretre uredni. rtg sinusa lagano zasjenjenje ljevog frontalnog. rns deviran septum diskretno u lijevo, desno bulozna nosna školjka, serozna mukozna serecija. Doktora za uho grlo i nos mi je dao makcin atibiotik. Mene sad zanima da li je moguce da imam sinusitis uzrokovan gljivicama i da li je sigurno piti makcin ukoliko je upala uzrokovana gljivicama da nebi doslo do jos vecih komplikacija.


Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.09.2015. 22:25

Poštovani, ne znam zašto ste posumnjali na gljivičnu infekciju budući da simptomi koje opisujete u gornjem respiratornom traktu više „vuku“ na kroničnu upalu sinusa. Ali za postavljanje točne dijagnoze morate učiniti CT sinusa kojim ujedno možete i sa sigurnošću isključiti gljivičnu upalu paranazalih šupljina. Makcin SR je inače odličan izbor za liječenje kroničnog sinuitisa

dancy11

06.11.2015. 13:40

Postovana!
Vec duzi niz godina me muci kasalj odmah iza jela tj.zvakanja koliko sam svatila u zadnje vjeme je postao puno izrazajni kako za mene tako i za okolinu znaci pocinje minutu nakon jela i traje nekih desetak minuta a pri tom kaslju osjetim blago sljevanje sluzi iz sinusa u grlo i imam stalnu potrebu da izbacim tu sluz kasljom al nema je dovoljno da bi je bas morala izbaciti al mi izaziva kasalj i nakon sto prestane taj kasalj takoder osjecam da mi je prestala se sljevat sluz iz sinusa. Do prija nekoliko me nije toliko zabrinjavo taj kasalj iza jela dok me okolina nije pocela upozoravat na to i cudit se tomu te sam malo tomu pridala vise paznje i tako primjetila to sjevanje iz sinusa u grlo i napad kaslja odmah iza jela koje traje desetak minuta te nakon sto kasaj prestane takoder nestane i to sljevanje pa sam po tome zakljucila da je razlog tim napadima kaslja iza jela vezan za sinuse. A problem sa upalom sinusa po prvi put u zivotu sam imala prija nekih dvije godine gdje mi se upala vukla nekih godinu dana jer nije otkrivena na vrjeme al je bila uspjesno izljecena bar tako mislim al ovaj problem sa kasljom je postojao i prija te upale i poslje te upale pa i dan danas je tu. koliko znam nemam nit sam ikad imala nikakvi problema sa alergijama al imam blagi problema sa stitnjacom pijem euthyrox od 25 mikrograma malo mi je usporilo metabolizam nevidim nikakvi vise problema da mí izaziva stitnjaca moymda malo umora i koji kilogram viska.Molila bi vas da mi ako mozete pojasnite dali to stvarno ima veze sa sinusima iako nemam nikakvi drugi simptoma osim kaslja i sljevanja iz sinusa iza jela. Unaprjed vam zahvaljujem na vasem odgovoru i oprostite na ovako opsirnom i ponavljajucem tekstu. Hvala. Lp

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 20:30

Poštovana, ukoliko osjećate postnazalnu sekreciju tijekom i/ili nakon jela i neposredno nakon njezine pojave počnete kašljati, tada je očito da postoji povezanost između navedenih pojava.U tom slučaju morate otkriti uzrok postnazalne sekrecije, da li se radi o kroničnoj upali sinusa ili alergijskoj/vazomotornoj reakciji nosne i sinusne sluznice na hranu GERD-u isprovociranom konzumacijom hrane. U otkrivanju uzroka, može Vam pomoći ORL specijalista sa upućivanjem na potrebne pretrage.
.