Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Skrućeni komadi krvi iz uha?


Autor Poruka

greensky

01.02.2009. 04:45

lijepi pozdrav!

Uglavnom jucer poslijepodne sam primjetio da mi je desno uho zastopano, taman sam objedovao i prilikom svakog zagriza sam osjetio da mi se jos vise zastopa i da šumi, do jednog trenutka kad je bilo toliko zastopano da nisam nista cuo... isao sam s maramicom malo namocenom lagano pobrisati uho i vidio sam da ima krvi malo... pogledao mi je brat i nemam izvana nikakvu vidljivu ranicu, nagnuo sam glavu i ispao mi je crveni gnjecavi komad valjda poluskrucene krvi iz uha.. onda mi je bilo lakse, nakon sat vremena opet mi se sve zastopalo, i opet sam s malo vode isao lagano pobrisati i bilo je opet par gnjecavih krvavih komada na maramici i tako je jos par komada ispalo van... pa mi je bilo bolje... nakon sat vremena opet ista stvar... sada mi je uho i dalje malo zastopano i napeto iznutra ali vise nista ne nalazim na maramici, a znam da s uhom treba njezno da ne bih pogorsao...

takoder da navedem da mi je oko desnog oka isto sve skupa malo "napeto" i cijela ta desna strana lica mi se cini malo "pod tlakom" ako me shvacate, ali najvise naravno u uhu, prilikom lezanja u krevetu na desnom boku dolazi do olaksanja...

bio sam danas u bolnici Sv. Duh kod otorinca, i on je meni odmah rekao: "gurao si stapic u uho, jel tako?" ja kazem da nisam, da mi je pocelo samo od sebe... on pogleda s necim metalnim i kaze sve je cisto u uhu, gurao si stapic u uho, ja ponovno kazem da niti sam gurao ista u uho niti uopce imamo trenutno doma te stapice...

onda mi je prepisao Operil sprej i kalcij+vitamin C i rekao da dodem u ponedjeljak na audiogram vidno iznerviran...

meni je i dalje to sve zastopano napeto, ukljucujuci podrucje iznad oka, ispod oka i desno od oka... vise mi nista ne izlazi na to uho ali i dalje sam zabrinut.

usput. imam vec godinama problema sa sinusima (pogotovo u zimskim danima) ali nikad nije bilo problema s uhom ili slicno... bolestan nisam gotovo nikad, sigurno nisam imao ni prehladu zadnjih 11mjeseci a kamoli gripu ili slicno...

molim za savjet? jer sam jako zabrinut, imam 22 godine...

da li da se zabrinem? sto mi je ciniti? ima li netko kakav savjet ili prijedlog?

puno hvala

greensky

11.02.2009. 20:55

Poštovani, javljam Vam se ponovo sa sadasnjom situacijom.

Dakle, bio sam kod svoje doktorice zbog napetosti ispod desnog oka koje se siri preko slijepoocnice u uho, pa sam napravio rtg sinusa koji pokazuje kronicnu upalu maksilarnih sinusa obostrano (edematozno promijenjena sluznica maksilarnih sinusa obostrano). Dala mi je Tafen koji sam spricao tjedan dana i nije pomogao apsolutno nista... zatim mi je prepisala antibiotik Klimicin 300mg kapsule svakih 8 sati, to je bilo prije 4 dana a meni se stanje ne mijenja. Bio sam u meduvremenu kod zubara i na slikanju svih zubi da vidimo je li u zubima problem i nije, nema upala ni nicega, a umnjaci su svi iznikli i u redu su. Recite mi imate li kakav savjet za mene i mozete li mi pomoci, ako treba doci cu do Vas osobno na razgovor jer sam jako zabrinut. Cijelo vrijeme imam osjet punoce u desnom uhu makar prilikom zatvaranja nosa i puhanja (da se uho zastopa) nakon par gutanja sve se odstopa ali i dalje imam neugodan osjet s te strane... tokom ovog vremena dok ovo traje nije doslo ni do pogorsanja ni poboljsanja stanja. Narucio sam se kod otorinca u Vinogradskoj ali moze me primiti na pregled tek u cetvrtom mjesecu, a do onda cu ja vjerojatno izgubiti to malo zivaca. Jel moguce da ta bol ispod oka nije od sinusa posto znam da imam upalu sinusa vec godinma i nikad nisam imao bolove u licu, dok recimo glavobolje jesam i slijevanje sluzi niz grlo s kasljanjem ujutro.

Lijepi pozdrav,
Viktor

Domagoj Parazajder, dr. med.

14.02.2009. 05:40

Poštovani, vaš problem bolova može biti uzrokovan upalom sinusa (s obzirom na sve opisane simptome, makar su se bolovi pojavili tek nedavno), no, naravno, za točnu procjenu trebao bih izvršiti pregled. Što se tiče krvarenja iz uha, pošto očito niste ozljedili uho štapićem, najčešće se radi o upali bubnjića (bulozni miringitis), eventualno i srednjeg uha (gdje je došlo do perforacije bubnjića i mogućeg sukrvavog iscjetka), ponekad i upala zvukovda ima kao simptom krvarenje iz uha, no bila bi praćena popriličnim bolovima . Naravno, postoje i druge, no izuzetno rijetke bolesti uha koje mogu dovesti do krvarenja iz uha. Isto tako, radi točne procjene što se sa uhom dešava, morao bih učiniti pregled, eventualno i otomikroskopiju (pregled uha mikroskopom), te nalaz dopuniti pretragama u kabinetu za sluh (simptomi poput nagluhosti, šuma, pritiska,začepljenosti uha, prvenstveno su vezani uz upalu uha te disfunkciju eustahijeve tube). Ukoliko želite, slobodno mi se javite na pregled (orl ambulanta bolnice sveti duh, svaka srijeda ujutro, od 8h30min), ne morate se naručiti, jedino se naoružajte strpjenjem jer imam dosta veliku gužvu, no sve pacijente koji dođu pregledam. Sretno!

greensky

14.02.2009. 15:55

Poštovani,

Prvo zahvaljujem Vam na brzom odgovoru. Moram napomenuti da su simptomi s uhom sada puno manje izrazeni (nema zastopanosti, punoce, ili sumova zbog kojih sam stvarno slabije cuo, a ni sukrvice ili slicno).

Naravno ostaje nelagoda koju uzrokuje bol/napetost ispod oka koja se siri preko sljepoocnice prema tom uhu (imam osjecaj kao da me netko lupio ispod oka i da je to iznutra napeto i nateceno). Zbog toga sam s doktoricom krenuo u smjeru rjesavanja sinusa (Belodin, Tafen vec 2 tjedna i Klimicin ukupno 15 dana a poceo sam u ponedjeljak, inhaliranje...) makar nemogu reci da se tegobe smanjuju..

Bilo bi mi drago doci osobno do Vas, ali mi recite, posto se stanje s uhom popravilo biste li mozda imali alternativni prijedlog ili pogledali napravljeni rtg sinusa il predlozilii neku pretragu u tom smjeru? pokusavam otici do otorinolaringologa ali se moram naruciti i prvi slobodni termin je u cetvrtom mjesecu.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Lijepi pozdrav,
Viktor

Domagoj Parazajder, dr. med.

15.02.2009. 20:55

Poštovani, izgleda da je problem sa uhom rješen, no svakako bih vas trebao pregledati da dam mišljenje o stanju sinusa. Kao što sam i naveo, orl ambulantu imam srijedom ujutro (sveti duh) i ne naručujem pacijente, no s obzirom na velike gužve, potrebno je malo strpljenja dok se dođe na red (unatoč tome sve pacijente koji dođu pregledam). Ovu srijedu radim uredno, no iduće me nema, tako da to uzmete u obzir. Sretno!