Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


analna fistura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

saneladbk

30.01.2009. 10:00

Imam curicu staru 1g4mj.Već nekoliko mjeseci plače kad ide izvšiti veliku nuždu.Stolica joj je uglavnom redovna, (zna se dogoditi da je zadrži dan,dva), i ne pretvrda. JEdno vrijeme joj je bila tvrđa, ali sam joj uvela portalak sirup(povremeno) i obavezno svaki dan kompot od šljiva, pa joj se i to reguliralo. U nekoliko navrata primjetila sam malu ranicu na anusu koja bi joj malo krvarila nakon tvrđih stolica. U dogovoru sa njezinom pedijatricom napravili smo analizu stolice, koja je bila uredna. Objašnjenje svega je na psihičkoj bazi, ona plače od straha da će je boliti, i kad ne boli i da će samo od sebe proći. Ali mislim da to dosta traje, a na netu sam našla pojama analne fisture koja po opisu odgovara njenom stanju. Je li moguće da je ima i kako to zalječiti.
Unaprije hvala!

Darko Richter, dr. med.

30.01.2009. 10:35

Izgleda kao analna fisura (fissura ani, anal fissure). Liječenje je reguliranjem stolica i mazuckanjem anusa kremicama koje zatražite za tu namjenu u apoteci. Ako ne ide, pitajte gastroenterologa.
Ovo nema puno veze s psihogenim, jer fisura stvarno (a ne umišljeno) boli, osobito ako je stolica iole tvrđa.