Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Antibiotici i dojenje - hitno


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vanja

04.01.2004. 22:48

Dobro vece,

Imam bebu staru 5 mjeseci i dojim je 2 - 3 puta dnevno. Trenutno imam upalu lijeve strane vilice tj. zuba i trebala bih piti antibiotike. Pedrijatrica mi je rekla da smijem piti antibiotike od 500 mg (Cepabos) pa cak i brufen od 400 mg. protiv bolova bez bojazni da bi to moglo imati posljedica za bebu iako ce beba dobiti antibiotik kroz mlijeko.

Medjutim u apoteci su mi rekli da ni slucajno ne smijem dati djetetu da doji ako cu piti antibiotik, tj. savjetuju mi da prestanem dojiti.

Molim Vas za savjet jer vrijeme mi odmice a bolove vise ne mogu da trpim

Hvala

Dr. Darko Richter

05.01.2004. 00:23

Zašto idete pedijatru, ako vjerujete ljekarniku? Sve što pojedete može se pojaviti u vašem mlijeku, no to nije razlog da se ne liječite, kao niti da prekinete dojenje. Ne radi se o količinama koje bi mogle naštetiti dojenčetu, tek, dobit će ih u manjim dozama.
Alergizacija je moguća, ali nema bojazni od toksičnosti.
No, to sve vrijedi i za sve ostale tvari koje uzimate u sebe, uključujući i razne pripravke koje vam na veliko nude ljekarnici, od Strepsil pastila, do raznih propolisa, Ehinacea, itd. No, kada vam to PRODAJU, niti slučajno vas ne upozoravaju da ne dojite. Malo čudno, zar ne?