Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Antibiotik i temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ninabalerina

01.11.2017. 19:10

Poštovani,
prije 3 tjedna smo cijepili dijete staro 2 godine Prevenarom 13, dijete je prije 5 dana imalo visoku temperaturu i kašalj (kao pseći lavež) te nam je prije 2 dana pedijatrica na zamjeni na temelju nalaza krvi u kojem su leukociti jako povišeni dala antibiotik Amoksicilin uz objašnjenje da dijete ima pneumokok bez obzira na cjepivo jer da cjepivu treba min mjesec dana da počne njegova puna zaštita. Od tog pregleda do sad dijete više nije imalo temperaturu i smirio se kašalj a danas tj. treći dan od uzimanja antibiotika djetetu temperatura opet raste( sad je 38,4) i kašalj je opet prisutan i produktivan.
Molim Vas za savjet što da radimo, vjerojatno ćemo do Zarazne ako temperatura nastavi rasti.
Unaprijed zahvaljujem
, Nina

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.11.2017. 10:25

Točno je da treba proći barem 1-2 mjeseca nakon primjene cjepiva kako bi se postigla zaštita. Pneumokok rijetko bude primarni uzrok laringitisa, tako da je vjerojatno u podlozi virusna infekcija koja se pridružila kolonizaciji bakterija u nosu.