Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ascaris lumbrichoddes


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

angie1986

09.04.2013. 21:15

Poštovani,
imam curicu od 4,5 godina i nedavno sam primijetila da joj dosta ispada kosa. pedijatrica nas je poslala na vađenje krvi zbog hormona koji su u normali, bris nosa i ždrijela (normalna flora) ali u stolici je pronađena ascaris lumbrichoides. naime, i prije smo imali problema s dječjim glistama, ali obično su nestale nakon sirupa, a sad su se opet pojavile. zanima me da li trebamo napraviti još kakve dodatne pretrage krvi jer mi nije jasno kako je takvo ispadanje kose (ne u krugovima, nego vidljivo prorijeđivanje na nekim dijelovima) ima veze s glistama? i naručeni smo kod dermatologa, ali na redu samo tek za 2 tjedna. molim Vas za savjet ako mislite da bi trebalo napraviti još kakve pretrage prije odlaska k dermatologu pa da opet dugo ne čekam na red.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i trudu.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.04.2013. 10:20

Obavite pregled stomatologa, sedimentaciju i kompletnu krvnu sliku. svaka infekcija može biti uzrokom opadanja kose, no najčešće se ne otkrije uzrok.