Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6619 | Broj poruka: 26368

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


beba miris znoja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja1980

27.11.2012. 22:40

Poštovani,
imamo bebu od 6 mjeseci, malo krupnije građe, 10,5 kg i 74 cm, i zadnjih nekoliko dana sam primijetila da se ispod pazuha osjeti po znoju ... kupamo ga svako veče u musteli, te nakon toga dodatno s blazinicom s kapi bademovog ulja njegujemo sve naboriće, uključujući i pazuhe...otkad je zahladilo oblačimo mu bodić kratkih rukava i preko njega bodić dugih rukava, u stanu je temp 23 s.c. Ponekad mu se kosica osjeti, ali to je ponekad, nisam primijetila da se preko dana znoji...stoga mi nije jasno kako je moguće da se tako mala beba osjeti ispod pazuha?
Hvala unaprijed na odgovoru,
Maja

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.12.2012. 09:20

Moguće je, pogotovo kod djece koja se pojačano znoje. Ukoliko postoji crvenilo kože ispod pazuha ili tjemenica tada možete primijeniti neku od krema protiv gljivica (Plimycol, Canesten, Rojazol ili sl).

Pearl17

03.08.2017. 09:30

Poštovani,
Moja beba od 4 i pol mjeseca se sinoć znojila, i inače se znoji,međutim ovaj put su ostale žute mrlje na plahti, trebam li se zabrinuti ili je to normalno?
Hvala na odgovoru i razumijevanju.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.08.2017. 12:10

Postoji stanje u kojem se u znoju nalazi više obojene tvari (lipofuscin) nego uobičajeno. Iako je ta pojava većinom zabilježena u odraslih postoje izvještaji i za dojenčad. Nije riječ o bolesti. Ipak treba isključiti vanjske uzroke žutila plahte - pokušajte plahte oprati bez omekšivača i staviti još jenom na ispiranje.