Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Bronhiolitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nandrase

16.02.2007. 18:00

Poštovanje !

Nakon bolničkog liječenja bronhiolitisa uzrokovanog vjerojatno RSV virusom, te skoro usporedno rota virusa, koje je trajalo ukupno 2 tjedna, dojenče ( 5 mj.) je pušteno kući. Dan nakon dolaska kući, dijete je opet počelo kašljat tj. izbacivat sekret bljuckanjem . Na kontroli, koja je bila obavljena nakon 2 dana, rečeno je da je sve u redu, te da je to zaostala sekrecija. Međutim, brine me što sad nakon tjedan dana od kontrole dijete još uvijek kašlje te se javlja i hripanje, vrlo vjerojatno u plućima. Problem je što njegova pedijatrica ne radi do ponedjeljka, pa me zanima da li preporučate odlazak na hitnu ili je to sve dio oporavka. Najviše nas brine upravo to hripanje ( ne javlja se prilikom spavanja ). Inače, trenutačno od terapije dobija bisolex te fiziološku otopinu, dok je u bolnici dobijao penbritin i flixotide.

Molim Vas odgovor.
Naljepša hvala
Nino

Darko Richter, dr. med.

16.02.2007. 22:25

Ništa čudno da hropti, ako ga se uporno liječi, i to baš lijekovima koji pojačavaju hroptanje, a to su ekspektoransi (Bisolex) i inhalacije fiziološkom otopinom. Morate se odlučiti: hoćete li imati stalno liječeno, ili već jedno mizliječeno dijete. Ako ga nastaviti neprekidno liječiti, stalno će biti bolestan, to vam je 100% sigurno.