Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ceste stolice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

slobodan

30.07.2003. 23:33

Postovani doktore
imam devojcicu od 5 mjeseci,do sada je uglavnom sve funkcionisalo normalno,ali poslije jedne setnje desilo se da se pojavija visoka temperatura.Skidali smo je na sve moguce nacine i uspeli smo to pre jedno 18h.deeilo se tako sto je posle tusiranja odjednom pala na normalu.A sada moje pitanje,posle ovoga pocele su ucestale stolice(meke) i odbijanje hrane(vestacka hrana od rodjenja),ali beba vodu ne odbija i pije je u velikim kolicinama.
Bili smo kod pedijatra ona je videla malu upalu grla i bili smo kod usnog koji je konstatovo malo crvenilo u lijevom uhu.
Za temperaturu smo dobili Febricet i za upalu Sinacilin.
Ako moze posavetujte i da li je posle visoke temperature ovo sve normalno?

Unapred hvala. Zabrinuti otac

Dr. Darko Richter

31.07.2003. 08:29

Najvjerojatnije je temperatura bila uvodni znak tzv. enteroviroze, česte virusne bolesti tijekom ljeta, koja se manifestira simptomima na dišnom traktu (gdje spadaju i grlo s kojim je vezano srednje uho), probavnom traktu (proljev, povraćanje) i često na koži (osip), a katkada se može javiti i aseptički (negnojni) meningitis. Simptomi ne moraju udariti u svakog djeteta na sve spomenute organe. U tom smislu tijek se čini normalnim, kroz par dana bi dijete moralo ozdraviti. Uvijek želim istaknuti: ovo govorim sve pod uvjetom da se doista radi o enterovirozi, u što bez pregleda ne mogu biti 100% siguran.

slobodan

31.07.2003. 22:07

hvala na odgovoru,ali opet pitanje

posle temperature pojavio se osip po glavi i telu.trenutno hoce vodu i caj od kamilice,a hranu(mleko) dok je budna odbija mada joj na prevaru dok spava dajemo i sisa.
u vezi osipa stavljamo joj talk i pravimo joj malu promaju i za sada joj to odgovara.
mozete li mi reci kada ce osip proci?

HVALA

Dr. Darko Richter

04.08.2003. 18:38

Osip traje par dana, i vjerojatno je već prošao, a ako do danas još traje, od sutra je sigurno s njim gotovo. Pojava osipa dodatno pojačava sumnju da se doista radilo o enterovirozi.

slobodan

04.08.2003. 23:40

hvala doktore
osip je prosao i sve se sada vraca u normalu
da znate da ste nam pomogli
hvala jos jedanput

VILENJAKBILJANA

03.09.2010. 10:55

Moje dete staro 4.5 godine u poslednjih mesec dana ima ceste stolice koje su normalne nisu tecne.Uglavnom cim pocne da jede ima potrebu da ide u vc i nekad ima stolicu a nekad samo osecaj da ce imati pa ne uradi nista.Inace dete od rodjenja ima alergije na mleko,jaje,brasno,kikiriki.Tu hranu nikada nije unosio ali moyda ima neke veze sa ovim ucestalim stolicama.Takodje i ekcem mu je u ovom periodu jako izrazen.Skoro je imao i kandidu ipio nistatin pa sad cekamo poovne reyultate stolice na kandidu.Pre ovih mesec dana je imao 5-6 dana proliv(u pitanju je bio virus jel i starija cerka je tad imala proliv)i posle toga krecu ove ceste ali normalne stolice.Parazite nema to smo proverili.Sta bi moglo biti da li ima potrebe da ga vodimo kod gastroenterologa?

Darko Richter, dr. med.

05.09.2010. 01:20

Prekinuti sve antibiotike, i dati lakšu prehranu kroz par dana (bez masti, bez šećera i bez mlijeka).