Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Čudan osip kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vrtuljak

08.05.2016. 02:45

Molim Vas ako mi mozete odgovoriti,ovako mali ima 15 mj i unazad 2 tjedna mu se pojavio osip koji izgleda kao ubodi komarca,ono sto je cudno je da osip ne svrbi,nije imao temperaturu,nisam mu nista novo uvodila od hrane i pica,a taj osip traje vec 2 tjedna.Bili smo kod njegove de koja je prepisala Fenistil koji nista nije pomogao,onda me slala u hitnu ambulantu pedijatrije,tamo mi je dr rekao da ne zna sto je to i da mu izgleda kao da ga je nesto izgrizlo,zaista izgleda tako,ali nemoguce je da ga nesto grize 2 tjedna.Ono sto sam primjetila da je ujutro puno gore nego prije spavanja,a po noci nista ne konzumira,osim vode.Da postoje nekakave grinje i slicno izgrizle bi i nas jer zajedno svi spavamo dakle to mogu izbaciti.Molim Vas sto bi to moglo biti,planiram ga naruciti u ponedjeljak na pregled kod dermatologa privatno,ali jako me ovo brine,malo se kao povuce i onda odjednom se jako zacrveni i poizbija,zaista ne mogu to povezati s icim.Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.05.2016. 11:10

Ne mogu ovim putem reći o čemu se radi. Obzirom na dugotrajnost moguće je da se radi o virusnoj upali kože (tzv. Gianotti Crosti sindromu) koji ne radi značajnije smetnje i spontano nestaje za 5-6 tjedana.

Vrtuljak

16.05.2016. 22:55

Poštovani,hvala na odgovoru.Dakle bili smo kod 2 dermatologa,jedan privatno,drugi na dermi u bolnici i situacija je sljedeca;prvi kaze urtikarija na nesto pojedeno i 2 tj dijeta+claritine 1xdnevno,a drugi kaze neka urtikaria pigmentosa,spominje biopsiju koze i slicno,isto su i jedan i drugi rekli dijeta sto se tice jela.Ono sto cu naglasiti je da njega to uopce ne svrbi uskoro ce biti 4 tjedna da ima osio i nikad se nije pocesao,niti reagirao na to kad ga ja probam pocesati,a za urtikariu pigmentosu koliko sam vidjela da je svrbez jedan od simptoma. Sutra je tjedan dana da je na dijeti,a u prekosutra je tjedan dana da je na claritinu i nekog veceg napretka zaista nema,osip se povukao mozda za 20%..e sad privatni dermatolog mi je rekao da konzervansi i aditivi ostaju i do 2 tjedna u tijelu,a on je bio do prije tjedan dana na kozjem mlijku koje sadrzi E339 pa ne znam jel moguce da je to taj konzervans koji treba izaci iz organizma?jer zaista kako se pojavio osip izbacili smo mu sve cokoladice i pudinge koje je jeo,samo je to mlijeko ostalo jer nisam pojma imala da u sastavu ima E.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.05.2016. 14:35

Prema svemu napisanom malo je vjerojatno da je riječ o alergiji, ostajem kod svojeg mišljenja. Pričekajte još 2-3 tjedna pa ako se osip ne povuče tada možete ići na daljnje pretrage. Ili, ako se povuče pa nakon nekog vremena se ponovno javi - također.