Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jaki bolovi u ledjima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

niki1981

17.05.2016. 23:10

Poštovani
Imam dječaka starog 9 godina. Prije 5 dana počeo se žaliti na bol u donjem dijelu ledja. Bol je trajala 2 dana da bi treći dan u popodnevim satima bol postala jaka i nepodnošljiva. Jaki probadajući bolovi javljali su se u razmaku 1-2 sata, te bi trajali oko 5 minuta, nakon toga povraća 3-4puta. U medjuvremenu bi bol popustila ,ali bi i dalje bila prisutna. Zbrinut je na pedijatriji ,temperaturu nije imao, nalazi krvi i urina uredni. Cijelu noć javljali su se i dalje bolni napadaji, te su mu dana sredstva za smirenje. Nakon jednog mokrenja osjeća olakšanje, te se bol smanjila, ali je i dalje prisutna. Zbog sumnje na bubrežne kamence napravljen rendgen urotrakta, te UZV. Nalaz uredan.
Sutradan uz manju prisutnu bol otpušten kući. U popodnevim satima bolovi se pojačavaju uz višestruko povraćanje. Opet zbrinut na pedijatriji, gdje i dalje ima jake bolove uz povraćanje...nalazi krvi i urina uredni. Dobija injekcije voltarena, pred jutro bol popušta.
Prije mjesec dana imao nezgodan pad na stepenicama, pa se sumnja na zaostalu traumu,iako je nakon pada imao bol jedan dan te je cijelo vrijeme išao na treninge bez smetnji. Šalje se na rendgen kralježnice, Nalaz uredan.
Sutradan nakon smirivanja boli otpušta se kući bez prave dijagnoze. Umjerena bol prisutna je još 1 dan, peti dan popušta. Cijelo vrijeme nema apetita, gubi 3 kg težine u 5 dana. Sesti dan počinje prihvaćati hranu.
Ne znam koje pretrage dalje da napravimo i što nam savjetuje?
Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.05.2016. 14:35

Vrlo neobična simptomatologija (bol u leđima i povraćanje), treba biti oprezan. Ako se smetnje ponove treba konzultirati gastroenterologa. svakako treba provjeriti što su radili od laboratorijskih pretraga, može se razmotriti magnetska rezonanca trbuha i kralješnice.