Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6627 | Broj poruka: 26392

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Dijareja / T 40,5C


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lea

09.03.2006. 19:02

Poštovani,
Majka sam djevojčice koja je pred dva dana navršila godinu dana. Budući je moj porodiljski time i završio trebala sam početi raditi, a moja djevojčica je pred 2 tjedna krenula u jaslice na adaptaciju. I vjerojatno tu nastaje problem. Prošli petak, dakle pred 6 dana dobila je dijareju. U stvari imala je 4-5 kašastih stolica u kojima je bilo sluzi i neprobavljenih dijelova hrane. Nakon dva dana stanje se popravilo, stolica se dijelom formirala ( nije bilo sluzi i neprobavljenih dijelova hrane) ali je bila nešto rijeđa što i nije bila rijetkost kod mog dijeteta i smatrala sam da je sve uredu. Međutim u ponedjeljak je dobila visoku temperaturu 39C. Javili smo se pedijatrici. Grlo je bilo čisto, uši bez upale, napravljeni Leukociti 6,6. Doktorica je rekla da se radi najvjerojatnije o virozi, u što ne sumnjam s obzirom na nalaze. Ipak i nakon 3 dana temperatura ne pada. Sinoć je bila čak 40,7C, dala sam joj Voltaren čepić. Inače je tuširam i dajem Lupocet ili Voltaren čepić čim temp. prijeđe 38,5C. Bojim se konvulzija. Jutros je ponovno temperatura bila 39,5 ali je dobila i proljev ustvari danas je imala 2 stolice ali dosta smrdljive s dosta sluzi i neprobavljenim ostacima hrane. Bili smo ponovno kod pedijatrice, drugih simptoma nema, ponovljeni L u granicama ref. vrijednosti, a stolicu smo dali na bakteriološki pregled. temperaturu i dalje snižavamo. ( sada poslijepodne ponovno 40,5C). Bez obzira što ne vjerujem da se radi o bilo kojoj bakerijskoj infekciji a i leukociti su uredu brine me ova temperatura koja doslovna traje danima a i ta stolica. Bojim se konvulzija, zašto problemi sa stolicom, alergija?, nezrelost crijevnog epitela? Sve su to detalji koji me kao majku zabrinjavaju. Poštovani, ne tražim od Vas da postavljate dijagnoze na neviđeno, ali.... samo Vaš savijet i mišljenje što dalje napraviti ako temperatura nebude padala noćas, ako se proljevi nastave.
Unaprijed havala na odgovoru i savijetu.
S poštovanjem mama Lea.

Dr.Darko Richter

09.03.2006. 23:35

Dijete ima ili infektivni enterokolitis, ili uroinfekciju. Preporučio bih vam da se javite u hitnu službu bolnice za zarazne bolesti ili nekog pedijatrijskog odjela.